Juventus en De Ligt komen goed weg tegen Fiorentina

Reacties

Juventus is in de derde speelronde van de Serie A tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Een sterk Fiorentina bezorgde De Oude Dame, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd speelde, zaterdag een zware middag.

Juventus en De Ligt komen goed weg tegen Fiorentina
Fiorentina
Fiorentina
0 - 0
Juventus
Juventus

Net als twee weken geleden tegen Napoli (4-3) werd De Ligt door trainer Maurizio Sarri links in het centrum geposteerd, waar hij speelde naast Leonardo Bonucci. Voor Sarri betekende het zijn officiële debuut langs de lijn nadat hij de eerste twee speelrondes moest missen door een longontsteking.

Na ruim een kwartier haalde Sarri ongetwijfeld opgelucht adem, nadat De Ligt verkeerd terugspeelde. Doelman Wojciech Szczesny was attent en voorkwam dat Franck Ribéry kon profiteren. Vlak daarvoor was de Pool zelf in de fout gegaan door zich te vergissen in de snelheid van de aanstormende Federico Chiesa. Via de aanvaller ging de bal over de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus had het sowieso zwaar in het uiterst sfeervolle Artemio Franchi, waar voor de wedstrijd verschillende sfeeracties plaatsvonden. Met name Dalbert en de bedrijvige Ribéry waren in hun element. De bezoekers stelden daar weinig tegenover. Zelfs Cristiano Ronaldo, eerder deze week nog op dreef in het shirt van de Portugese nationale ploeg, kon niet echt zijn stempel drukken. Tussen de bedrijven door zag Sarri Douglas Costa en Miralem Pjanic geblesseerd afhaken in de eerste helft.

Ook na de hervatting draaide Fiorentina de landskampioen de duimschroeven aan. De Ligt, die boeiende duels uitvocht met Chiesa, incasseerde al na 36 seconden in de tweede helft een gele kaart voor een overtreding op Ribéry, die bijna overal opdook en eenmaal moegestreden werd afgelost door Kevin-Prince Boateng. Szczesny moest meerdere keren handelend optreden, onder meer op een inzet van Dalbert. Ook Gaetano Castrovilli kreeg een behoorlijke mogelijkheid, maar de middenvelder faalde van dichtbij.

Matthijs de Ligt kan woensdag zijn Champions League-debuut maken voor Juventus.
Matthijs de Ligt kan woensdag zijn Champions League-debuut maken voor Juventus.

Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Juventus iets meer controle over het duel en hadden De Ligt en Bonucci het iets rustiger. Uit de omschakeling ontstonden ook wat kansjes. Zo werd Ronaldo in stelling gebracht, maar de Portugees kwam niet verder dan een slappe inzet. Bij een volgende counter kon Sami Khedira de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar net niet bereiken. Fiorentina vond nog een tweede adem voor een volgend offensief en stichtte via onder anderen Nikola Milenkovic (kopbal in de handen van Szczesny) gevaar.

In de slotfase richtte Fiorentina zich op het veiligstellen van een punt. Een missie waarin de tot zaterdag puntloze ploeg ook slaagde, al had Ronaldo nog bijna succes met een omhaal. Juventus kan zich nu richten op het uitduel met Atlético Madrid van woensdag in de Champions League. Volgende week zaterdag is Hellas Verona in eigen huis de volgende opponent in de Serie A.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.