De comeback van Brighton & Hove Albion tegen Liverpool werd een verrassing genoemd, maar manager Jürgen Klopp is het daar niet mee eens. De coach van de titelkandidaat vindt dat het team Brighton stevig onderschat wordt in Engeland.

Liverpool
Liverpool
2 - 2
Brighton & Hove Albion

Liverpool kwam tegen Brighton op een 2-0 voorsprong, maar gaf het in eigen helft alsnog weg. Klopp voelde de bui al hangen na de aansluitingstreffer vlak voor rust. 'Dan is het opeens heel moeilijk om te verdedigen…', treurde de Duitser na. 'Met de manier waarop Brighton speelt, heel avontuurlijk, kregen we het deksel op de deus omdat we de deur wagenwijd openzetten. Mensen respecteren nog steeds niet de kwaliteit die Brighton heeft. Ze winnen misschien geen 35 wedstrijden in een seizoen, maar ze geven in 38 wedstrijden serieuze tegenstand. Wat ze doen, hoe ze spelen, dat doen ze heel goed', complimenteert Klopp zijn collega aan de andere kant.

Die collega is Graham Potter. De coach van Brighton was zeer tevreden na het resultaat op Anfield. 'Mijn spelers hebben met zoveel lef en intensiteit gespeeld. Het was een fantastische wedstrijd. We stonden schouder aan schouder in een wedstrijd waarin beide teams er vol ingingen. Je kon merken dat het publiek gefrustreerd raakte, voor ons een teken dat we goed bezig waren.'

Liverpool zag na het gelijkspel Chelsea uitlopen in de titelstrijd, het verschil tussen de nummer één en twee is drie punten. Brighton staat na tien duels op een zevende plek.