Klopp werd gek in bizar duel: 'Tactiek? Who cares, op een avond zoals deze?'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp kon zijn geluk niet op, na de krankzinnige League Cup-achtste finale tegen Arsenal. Na een 5-5 eindstand en meerdere wereldgoals nam zijn ploeg de strafschoppen beter, waardoor de Duitser na afloop met een enorme lach voor de camera's stond.

Klopp werd gek in bizar duel: 'Tactiek? Who cares, op een avond zoals deze?'
Liverpool
Liverpool
ns
5 - 5
Arsenal
Arsenal

'Ik heb vanavond zo'n beetje van iedere seconde genoten', zo begon de Duitser tegenover Sky Sports. 'Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zó veel plezier heb gehad tijdens een voetbalwedstrijd. Ik ben dolblij voor deze kids, ik hoopte al dat ze deze avond nooit meer zouden vergeten', zo doelde hij op zijn piepjonge basisopstelling, met daarin onder meer de pas zeventienjarige Sepp van den Berg. De deze zomer van PEC Zwolle overgekomen verdediger mocht de hele wedstrijd meedoen.

'Wie vanavond op Anfield was, heeft negentien goals (inclusief penaltyreeks, red.) gezien', vervolgde Klopp. 'Een perfecte avond. We maakten weliswaar een paar fouten, verstuurden wat middelmatige passes en gooiden de boel af en toe te open. Maar ach, tactiek... Ja, we kunnen het over tactiek gaan hebben. Maar who cares, op een avond zoals deze? Wat die jongens vanavond hebben gedaan... Ik werd gek.'

Het is volgens Klopp overigens nog maar de vraag of zijn ploeg in de kwartfinale ook daadwerkelijk in actie kan komen. De Duitser klaagde al vaker over het ramvolle speelschema in Engeland en moet in december (als de League Cup verdergaat) met Champions League-winnaar Liverpool aantreden op het WK voor clubteams. In het toch al overvolle programma zit hij eigenlijk niet te wachten op het feit dat die kwartfinale op een onmogelijk moment wordt ingepland.

En dus twijfelt hij of zijn ploeg die wedstrijd uberhaupt wel gaat spelen. 'Als ze voor ons geen fatsoenlijke datum kunnen vinden - en dan bedoel ik dus niet eerste kerstdag om drie uur 's nachts - dan kunnen we die wedstrijd niet spelen. Onze tegenstanders zullen dan doorgaan. Ik denk dat veel mensen vanavond daarom zullen hebben gehoopt dat Arsenal door zou gaan, sorry daarvoor. Maar wij willen niet het slachtoffer worden van dit probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.