Klopp vertrouwt volop op Lijnders tegen Aston 'Villa-rreal'

Reacties

Liverpool speelt zaterdag zijn uitzwaaiwedstrijd voor het huidige seizoen. Tegen Aston Villa is een overwinning noodzakelijk om iets van perspectief op de Champions League te houden. Door een schorsing voor manager Jürgen Klopp is Pepijn Lijnders de eindverantwoordelijke op de bank, maar de flamboyante Duitser was wel op post voor de persconferentie op vrijdagmiddag.

Klopp vertrouwt volop op Lijnders tegen Aston 'Villa-rreal'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

'Pep is een ongelofelijke coach en hij zal er staan', vertrouwde Klopp de Liverpool Echo toe, en daarbij heeft hij de mogelijkheid om toch enige invloed uit te oefenen via een andere assistent. 'Vitor Matos zal een koptelefoon dragen, zodat we alles kunnen bespreken', deed Klopp de oplossing uit de doeken. Al blijft er één probleem. 'Als spelers niet meeverdedigen, is er niemand die zo tegen ze kan schreeuwen als ik.'

De wedstrijd tegen de ploeg uit Birmingham belooft geen makkelijke te worden, onder Unai Emery is Aston Villa een veel sterkere ploeg geworden. 'Ze spelen een beetje zoals Villarreal deed toen Unai daar werkte. Het wordt moeilijk, maar we moeten zorgen dat het voor hen ook moeilijk wordt. Het is voor andere ploegen de laatste tijd sowieso iets moeilijker geworden om tegen ons te spelen', pakte Klopp uit met een waarheid: Liverpool staat op zeven Premier League-zeges op rij.

Zaterdag staat ook in het teken van afscheid nemen. Naby Keita, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain en Roberto Firmino weten al dat ze volgend seizoen niet meer op Anfield actief zijn. 'We houden van ze, ik zal ze eeuwig dankbaar zijn. Zonder hen was er niets gebeurd', aldus Klopp, die met onder meer dat kwartet in zijn gelederen tot een landstitel en een Champions League-beker is gekomen.

De jacht op een nieuwe Cup met de Grote oren wordt moeilijk. Klopp zag Newcastle United donderdag overtuigend winnen, waardoor het voor Liverpool heel lastig wordt om die ploeg nog in te halen. De pijlen zijn gericht op erfvijand Manchester United, dat een punt meer en een gespeelde wedstrijd minder heeft dan Liverpool.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.