Klopp verliest zijn ultieme Plan B in aanloop naar CL-finale

Reacties

Jürgen Klopp zal een betere week gekend hebben als trainer van Liverpool. Na een zinderende apotheose van de Premier League glipte de Premier League-titel uit de handen van The Reds. In aanloop naar de Champions League-finale tegen Real Madrid verloor hij zijn Plan B.

Klopp verliest zijn ultieme Plan B in aanloop naar CL-finale
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Divock Origi nam afgelopen zondag uitgebreid afscheid van de mensen aan de Merseyside. In een erehaag van ploeggenoten kwam hij het veld op om tot ziens te zeggen. De schepper van het Wonder van Anfield loopt uit zijn contract en vertrekt na dit seizoen. Met oog op de Champions League-finale leek zijn rol echter nog niet uitgespeeld.

Op 7 mei 2019 stond Liverpool voor een schier onmogelijke taak om de finale van het miljardenbal te halen. In Camp Nou had de Engelse grootmacht niets te vertellen tegen Barcelona en de 3-0 nederlaag leek een voorbode voor een roemloze uitschakeling. Klopp koos echter voor een rigoureus ander plan en kantelde in een kolkend Anfield de tweedstrijd volledig.

De Duitse oefenmeester deed dat door Origi aanvalsleider te maken. Mohamed Salah en Roberto Firmino konden niet spelen, waardoor de Belg gebruikt werd om het systeem te veranderen. De spits opende de score en bracht het roemruchte stadion volledig tot leven.

Na twee treffers van Georginio Wijnaldum trok Liverpool de boel weer gelijk. Barcelona leek op dat moment rijp voor de slachtbank en het was Origi zelf die de definitieve nekslag gaf. Na een slimme, vlijmscherpe hoekschop van Trent Alexander-Arnold was de Belg de enige speler die scherp was. Een knappe dropkick maakte het Wonder van Anfield compleet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beslissing in CL-finale
Het was de basis voor de Champions League-zege die volgde. In de finale was Liverpool na een moeizaam gevecht te sterk voor Tottenham Hotspur. Na een vroege openingstreffer van Salah moest opnieuw Origi van stal gehaald worden. En juist de Belg gooide het duel in het slot.

Al weken zal Origi nog zo'n scenario in zijn achterhoofd gehouden hebben. Dinsdag kwam echter het bericht naar buiten dat hij zijn laatste duel als speler van Liverpool vanaf de tribune moet bekijken. Klopp kwam met het treurige bericht dat Origi ontbreekt in Parijs. 'Div is definitief niet van de partij in de finale. Hij is maandag op de training geblesseerd geraakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is een spierblessure, dus een herstel van vijf dagen gaat niet genoeg zijn', voegde Klopp er aan toe. De oefenmeester is er ongetwijfeld zuur van. Origi is tenslotte een unieke speler in zijn arsenaal aan aanvallers. Zijn afwezigheid kapittelt Plan B uit het strijdplan tegen De Koninklijke.

Clubicoon
Origi won op Anfield alles wat er te winnen viel. De Belg won onder andere de Premier League, Champions League, FA Cup, League Cup, UEFA Super Cup en het WK voor clubteams. 'Hij is een van de belangrijkste spelers die ik ooit heb gehad. Hij zal voor altijd een Liverpool-legende blijven', zei Klopp afgelopen week nog. Naar verwachting tekent Origi op korte termijn een contract bij AC Milan.

Lees hier het verhaal over de Champions League-comeback van Liverpool in 2019:

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.