Klopp verdedigt Van Dijk: 'Carragher moet afvallen, Virgil niet'

Reacties

Sinds Virgil van Dijk voor het recordbedrag van 84,5 miljoen euro overkwam van Southampton, is het defensieve probleem van Liverpool nog niet opgelost. Desondanks is manager Jürgen Klopp tevreden over wat de 26-jarige verdediger in zijn eerste maand als speler van The Reds heeft laten zien.

Klopp verdedigt Van Dijk: 'Carragher moet afvallen, Virgil niet'

Van Dijk kwam tot nu toe drie keer in actie voor Liverpool en in al die wedstrijden incasseerde zijn nieuwe club minstens een doelpunt (Everton 2-1, Swansea City 0-1 en West Bromwich Albion 2-3). 'Ik ben erg blij met hem', zei Klopp echter toen hij vrijdag op zijn persconferentie richting de kraker tegen Tottenham Hotspur van komende zondag werd gevraagd wat hij van de start van Van Dijk vond. 'Het is met een paar ups en downs gegaan, maar dat is duidelijk.'

Klopp vindt dat van de Oranje-international niet meteen mag worden verwacht dat hij de kar trekt met zo weinig tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe ploeg. 'We zullen Van Dijk op zijn best zien na de zomer, maar hij kan nu al heel veel brengen. Hij zal moeten wennen aan deze manier van spelen, die anders is dan bij Southampton en Nederland. Everton speelde bovendien uitstekend, Swansea goed en tegen West Brom speelde het hele team slecht. Zijn start is absoluut goed.'

Oud-verdediger Jamie Carragher was tot nu toe waarschijnlijk de felste criticaster van Van Dijk. Hij stelde onder meer dat de duurste aankoop in de clubhistorie te zwaar is. Klopp ontkende met een kwinkslag dat dit het geval is. 'Ik weet vrij zeker dat Jamie een paar kilootjes moet afvallen, maar ik weet van Virgil dat dit niet het geval is', aldus de manager van Liverpool, die Van Dijk midweeks tegen Huddersfield Town (0-3 zege) aan de kant hield om hem rust te geven.

Overigens heeft Liverpool Van Dijk net als Danny Ings en de nog geblesseerde Nathaniel Clyne ingeschreven voor de Champions League, waarin FC Porto de tegenstander is in de achtste finale. Op die lijst is ruimte ontstaan door het winterse vertrek van Philippe Coutinho, Jon Flanagan, Marko Grujic en Daniel Sturridge. Met name de keuze voor Clyne is opmerkelijk. De rechtsback staat al het hele seizoen aan de kant door een rugblessure en zijn rentree is nog niet aan de orde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.