Premier League-clubs verpulveren winterse transferrecords

Reacties

Premier League-clubs smeten in de winterse transferperiode de miljoenen weer over de toonbank. Nog nooit werd er meer uitgegeven aan nieuwe spelers dan in deze januari-transferwindow. Virgil van Dijk bleef de duurste aankoop van allemaal.

Premier League-clubs verpulveren winterse transferrecords

Op Deadline Day gaven de Engelse clubs liefst 171 miljoen euro uit om hun selecties op de valreep nog van een kwaliteitsinjectie te voorzien. In totaal gaven clubs midden in het seizoen 491 miljoen euro uit aan transfers. De duurste speler op de laatste transferdag was Pierre-Emerick Aubameyang, die voor een bedrag van 63 miljoen euro van Borussia Dortmund naar Arsenal verkaste.

Daar kwamen op 31 januari nog een aantal grote transfers bij. Zo haalde Tottenham Hotspur Lucas Moura op bij Paris Saint-Germain voor een bedrag van 28 miljoen euro (kan door bonussen oplopen tot 32 miljoen euro). Bovendien tastten Chelsea en Swansea City diep in de buidel voor respectievelijk Olivier Giroud (17 miljoen euro) en André Ayew (21 miljoen euro).

Voor de laatste transferdag hadden de Premier League-clubs het januarirecord van 2011 al uit de boeken gespeeld. Destijds werd er door Chelsea fors geïnvesteerd in Fernando Torres (59 miljoen euro) en presenteerde Liverpool vol trots het nieuwe aanvalsduo Luis Suárez (27 miljoen euro) en Andy Carroll (41 miljoen euro). De 234 miljoen euro uit 2011 vervaagt bij de 491 miljoen die de Premier League-clubs in deze transferperiode uitgaven.

De allerduurste aankoop van deze periode vond plaats bij de opening van het transfergeweld. Het grootste prijskaartje hangt om de nek van Van Dijk, die voor liefst 84,5 miljoen euro de overstap maakte van Southampton naar Liverpool. Aymeric Laporte en Aubameyang completeren de topdrie.

De duurste winterse transfers in de Premier League

   
SpelerVanNaarBedrag
Virgil van DijkSouthamptonLiverpool84,5
Aymeric Laporte Athletic de BilbaoManchester City65
Pierre-Emerick AubameyangBorussia DortmundArsenal63
Henrikh Mkhitaryan*Manchester UnitedArsenal41
Alexis Sánchez*ArsenalManchester United41
Cenk TosunBesiktasEverton30
Lucas MouraParis Saint-GermainTottenham Hotspur28
Adrien SilvaSporting LissabonLeicester City25
Theo WalcottArsenalEverton22,5
Guido Carrillo AS MonacoSouthampton22

*Waarde van ruildeal na berekening van Deloitte
Bedragen zijn in miljoenen euro's

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.