Klopp verbaasd over onbestrafte handsbal Ødegaard: 'Ik snap het niet'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp keek met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel tegen Arsenal. De Duitser vond het vreemd dat The Reds geen strafschop kregen na een ongelukkige handsbal van Arsenal-aanvoerder Martin Ødegaard.

Klopp verbaasd over onbestrafte handsbal Ødegaard: 'Ik snap het niet'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Ødegaard gleed halverwege de eerste helft in zijn eigen strafschopgebied uit en raakte daarbij de bal met zijn hand. Scheidsrechter Chris Kavanagh en de VAR zagen geen reden om een penalty toe te kennen, tot verbazing van Klopp. 'Dat was een vreemd moment. Ik weet niet of de scheidsrechter het kon zien, maar als je nu de beelden ziet, dan snap ik niet waarom het geen strafschop was', aldus de Liverpool-manager in gesprek met de BBC.

Klopp was onder de indruk van de kracht van Arsenal, met name in de openingsfase. 'Oh my god, hoe sterk zijn zij wel niet? Maar het goede nieuws is dat wij dus ook heel goed zijn', zei de Duitser, die een verbeterpunt voor zijn elftal noteerde. 'We passen te veel in plaats van gewoon schieten op het doel. Dat gebeurde bij vier tot vijf momenten. Dat moet een les voor ons zijn. Maar over de hele wedstrijd gezien, speelden we fantastisch. En de sfeer op Anfield, mijn god. Bedankt Anfield. Zo hoort het altijd te zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Druk schema
Liverpool-captain Virgil van Dijk liet niet het achterste van zijn tong zien toen hij de vraag kreeg of Arsenal de beste tegenstander van dit seizoen was. 'Manchester City vond ik ook heel goed, maar Arsenal staat bovenaan. Wij hopen daar ook te komen. We zullen hen onder druk blijven zetten', aldus Van Dijk, die net als Cody Gakpo in de basis begon bij de nummer twee in de Premier League.

'Het was een intense wedstrijd van beide kanten, waarin wij liever meer dan één punt hadden gepakt. Er is alleen niet veel tijd om hier lang bij stil te staan. We spelen dinsdag onze derde wedstrijd in negen dagen en we verliezen weer een speler (blessure Konstantinos Tsimikas, red.). Het speelschema eist nu wel zijn tol: fysiek en mentaal', stelt de captain van Liverpool. The Reds komen op Boxing Day uit tegen Burnley.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.