De koning van Anfield: krankzinnige cijfers van Salah in het Liverpool-huis

Reacties

Liverpool en Arsenal zijn met een 1-1 tussenstand gaan rusten. Na de vroege openingstreffer van Gabriel Magalhães verzorgde Mohamed Salah na een uitstekende individuele actie de gelijkmaker. Voor de koning van Anfield betekende het een doelpunt met speciale betekenis.

De koning van Anfield: krankzinnige cijfers van Salah in het Liverpool-huis
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Salah speelt tegen Arsenal zijn 120ste Premier League-wedstrijd op Anfield en is bij niet minder dan 121 doelpunten direct betrokken geweest. 88 keer scoorde hij zelf, 33 keer was hij de aangever. In de clubhistorie is er geen Liverpool-speler met een hoger aantal in de eigen thuishaven. Salah stond op gelijke hoogte met Steven Gerrard, maar ging de clubicoon zaterdagavond voorbij.

Voor Salah betekende zijn meest recente doelpunt zijn tiende competitiedoelpunt tegen Arsenal. De aanvaller van Liverpool is de eerste Premier League-speler ooit die nu minstens tien keer heeft gescoord tegen Arsenal, Manchester City en Manchester United.

In totaal staat de teller van Salah nu op 151 competitiedoelpunten in Engeland. Daarmee is hij Michael Owen gepasseerd: Salah staat nu in zijn eentje op de tiende plek van de ranglijst topscorers aller tijden in de Premier League. De nummer één is Alan Shearer, met 260 goals achter zijn naam.

De goal van zaterdagavond in beeld:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.