Klopp snapt niets van gecreëerde paniek: 'De wereld op zijn kop'

Reacties

Liverpool snakt na gelijke spelen tegen Leicester City en West Ham United (twee keer 1-1) naar een overwinning. Manager Jürgen Klopp merkt dat zijn ploeg ervaart dat de druk met de week hoger wordt.

Klopp snapt niets van gecreëerde paniek: 'De wereld op zijn kop'

Meer dan ooit leeft de hoop in Liverpool dat dit seizoen de titel gepakt kan worden. Door de twee opeenvolgende remises is Manchester City echter de nieuwe koploper van de Premier League. Liverpool heeft nog wel een wedstrijd tegoed en kan City dus weer voorbij.

Met de titelrace is Klopp op dit moment echter helemaal niet bezig. De Duitser vindt vooral dat zijn ploeg weer moet spelen met het mes tussen de tanden. 'Ik zag het gelijkspel tegen West Ham al een beetje aankomen. Als je koploper wil zijn en kampioen wil worden moet je er juist op zulke momenten staan. Dan moet je passie en honger tonen, vechten voor elke meter.'

Die inzet ontbrak in de ogen van Klopp bij zijn spelers. 'We moeten hier even doorheen. Ik heb deze week berichten ontvangen van allerlei mensen die me willen helpen. Ik heb geen hulp nodig, ik voel me prima. In de laatste elf duels heeft City twaalf punten laten liggen en wij zeven. Dat wist ik niet eens. Of het interessant is? Niet echt, maar veel mensen doen alsof het bij ons zwaar crisis is.'

'City heeft dit seizoen drie keer verloren van tegenstanders van buiten de topzes, maar bij ons is het volgens de media paniek na twee gelijke spelen. Dat is de wereld op zijn kop, maar wij leven in die wereld. De spelers worden daar ook mee geconfronteerd. Wij kunnen alleen reageren door te vechten en passie te tonen, agressief zijn in de positieve zin van het woord. Je mag soms best een stevig duel aangaan', besluit Klopp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.