Klopp prijst reactie Liverpool: 'Vijftien punten is waanzinnig'

Reacties

Zijn 400ste wedstrijd als Liverpool-trainer werd een heugelijke avond voor Jürgen Klopp. De jubilaris zag zijn ploeg winnen van het lang onverslaanbaar gewezen Napoli. 'Als je weet wat Napoli op dit moment kan, was dat heel, heel goed van ons.'

Klopp prijst reactie Liverpool: 'Vijftien punten is waanzinnig'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Napoli
Napoli

'We lieten een heel goede reactie zien', prees Klopp zijn ploeg, die zaterdag op Anfield een zeldzame nederlaag leed tegen Leeds United. 'We waren compact, dat maakt het grote verschil. Opeens zijn we dan een lastig te bespelen ploeg.'

Na de ruime nederlaag in Napels op de eerste speeldag van de groepsfase, wonnen The Reds alles in de Champions League. 'Vijftien punten in de Champions League-poule is absoluut waanzinnig. Ik zag de moed om duels in te gaan, te vechten voor elke meter. Twee standaardsituaties geven ons nu drie punten', doelde Klopp op twee late doelpunten van CL-topscorer Mohamed Salah (zeven goals) en Darwin Nuñez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn 400ste optreden als trainer van Liverpool is Klopp de vierde coach die dat aantal haalt bij zijn club. Bob Paisley (535), Tom Watson (742) en Bill Shankly (783) gingen de Duitser voor. Met 243 overwinningen is hij de succesvolste van het stel in dat aantal wedstrijden. Ook was het duel met Napoli Klopp's honderdste in de Champions League. Alleen Pep Guardiola (61) was daarin succesvoller dan de oude trainer van Borussia Dortmund (58 overwinningen).

Voor de wedstrijd tegen Napoli kwam via Sky Sport het nieuws al naar buiten dat Klopp kan rekenen op het volledige vertrouwen van het bestuur bij Liverpool en hij zelf ook niet denkt aan opstappen. In de winterstop zouden de Engelsen de pijlen hebben gericht op een nieuwe centrale middenvelder.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.