Klopp over Van Dijk: 'Het aanvoerderschap heeft geholpen'

Reacties

Wie Liverpool op de voet volgt, zal niet zijn ontgaan dat Virgil van Dijk in de afgelopen maanden weer dicht naar zijn beste niveau is toe gekropen. De centrumverdediger kreeg de complimenten van zijn manager Jürgen Klopp, een dag voor de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag op Anfield.

Klopp over Van Dijk: 'Het aanvoerderschap heeft geholpen'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
6 - 1
Sparta Praag
Sparta Praag

De confrontatie met de Tsjechen is een formaliteit nadat de heenwedstrijd in het Stadion Letná vorige week al in 1-5 voor de Engelsen eindigde. Klopp wilde er desondanks niet aan dat het duel minder belangrijk is. 'De opstelling kan ik nog niet zeggen, ook niet als ik dat zou willen. We moeten niet aan zondag denken, ook al is dat een wedstrijd tegen Manchester United', aldus de afzwaaiende coach op de persconferentie.

Toch lijkt hij daar zelf wel een half oog op te hebben. Over zijn talisman Mohamed Salah, die zondag terugkeerde na een lange periode van afwezigheid, zei hij het volgende: 'Hij kan starten, maar ik weet niet of hij negentig minuten kan spelen. Dat hangt af van hoe het er tijdens de wedstrijd uitziet. We moeten ervoor zorgen dat we snel weer op hem kunnen vertrouwen', aldus Klopp, die ook Ryan Gravenberch zag terugkeren op het trainingsveld. De Oranje-middenvelder miste vier wedstrijden door een enkelblessure, opgelopen in de League Cup-finale. Mogelijk kan hij donderdag zijn rentree maken.

Tot slot had Klopp nog mooie woorden over Van Dijk. Of zijn goede spel te linken is aan het aanvoerderschap, dat Van Dijk op Anfield heeft geërfd van Jordan Henderson? 'Nou ja, als je de beste versie van jezelf wordt door alleen een armband te dragen, dan moesten we dat allemaal maar proberen', lachte Klopp wat. Ernstiger: 'Het heeft wel geholpen. Hij heeft de rol uitzonderlijk goed op zich genomen, net als de hele groep met leiders in de selectie. Virgil is superambitieus en wil nog een hoop prijzen winnen met de club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.