Klopp op zijn plek gezet: Everton-opmerking komt als boemerang terug

Reacties

Marco Silva heeft gevat gereageerd op uitlatingen van Jürgen Klopp in aanloop naar de Merseyside Derby van zondag. De Everton-manager herinnerde de Duitser fijntjes aan zijn eigen acties.

Klopp op zijn plek gezet: Everton-opmerking komt als boemerang terug

Klopp gooide afgelopen weekend – al dan niet bedoeld – olie op het vuur richting de burenruzie. Bij het bespreken van het zware programma, met krakers tegen Manchester United en Bayern München, suggereerde de Liverpool-trainer dat de derby met Everton vooral leeft in het blauwe deel van de stad. 'We weten allemaal dat die wedstrijd voor Everton als een WK-finale is', zei Klopp.

Silva werd vrijdagmiddag bij zijn persconferentie naar zijn mening over die uitspraak gevraagd. Hij herinnerde Klopp aan de laatste derby. Op 2 december won Liverpool dankzij een goal van Divock Origi in de 96ste minuut, waarna de Liverpool-coach volledig losging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Voor ons is het een speciale wedstrijd, maar ik zie geen groot verschil tussen de beleving bij ons en die bij Liverpool', aldus Silva, 'bij de laatste derby voelde ik dat het een speciale wedstrijd was voor beide teams. Ze vierden die geluksgoal alsof die in de WK-finale gevallen was.'

Klopp ging vrijdag bij zijn eigen persconferentie een beetje door het stof: 'We weten allemaal hoe ik juichte toen. Dat ga ik niet nog een keer doen, maar wat er gebeurde die dag was erg verrassend. De spelers genieten van de sfeer en we weten dat de Everton-fans hopen dat we niets winnen en andersom is dat met onze supporters ook zo. Het is altijd een emotionele en gepassioneerde wedstrijd en zo hoort het ook.'

Voor aanvang van de 29ste speelronde heeft Liverpool in de Premier League als koploper een voorsprong van één punt op Manchester City, dat zaterdag al op bezoek gaat bij AFC Bournemouth. Everton is enorm wisselvallig dit seizoen. De club van technisch manager Marcel Brands staat negende.

Everton
Everton
0 - 0
Liverpool
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.