Klopp onder de indruk van Chelsea: 'Mount en Abraham nu al 60 miljoen waard'

Reacties

Jürgen Klopp heeft zich voorafgaand het duel met het Chelsea lovend uitgelaten over de ploeg van Frank Lampard. De manager van Liverpool prijst de vele talenten, die hem een beetje doen denken aan het Borussia Dortmund dat hij in het verleden onder zijn hoede had.

Klopp onder de indruk van Chelsea: 'Mount en Abraham nu al 60 miljoen waard'
Chelsea
Chelsea
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Bij de Londenaren breekt dit seizoen de ene na de andere jonge speler door, mede ingegeven door een transferverbod, waardoor er geen spelers gekocht konden worden. Spelers uit de eigen jeugdopleiding als Tammy Abraham en Mason Mount kregen de kans en pakten die met beide handen aan.

Een goede zaak, denkt Klopp. 'Zij vertegenwoordigen nu al een transferwaarde van dik zestig miljoen euro', aldus Klopp, die denkt de transferban daarom nog niet zo slecht is geweest. 'Het klinkt misschien raar, maar als er één club ter wereld niet minder is geworden van een transferban, is het Chelsea. Ze hebben zoveel jonge talenten.' Abraham scoorde in vijf competitiewedstrijden liefst zeven keer, terwijl Mount onlangs debuteerde bij de Engelse nationale ploeg.

Het doet Klopp soms een beetje denken aan de ploeg die hij onder zijn hoede had bij Borussia Dortmund. De Duitser werd twee keer landskampioen bij Die Borussen en deed dat met een ploeg die bestond uit spelers die net hun doorbraak beleefden in het profvoetbal, zoals Mario Götze, Shinji Kagawa en Robert Lewandowski. 'Het ging er dan altijd over dat de spelers nog zo jong waren, maar daar kon ik nooit zoveel mee. Als je goed genoeg bent, ben je in mijn ogen ook oud genoeg', zo vertelde de Duitser stellig.

Blessure Mount
Overigens is het nog maar de vraag of Klopps Liverpool het daadwerkelijk gaat opnemen tegen Mount. De voormalig speler van Vitesse liep in het Champions League-duel van afgelopen dinsdag met Valencia een enkelblessure op, na een harde schop van Francis Coquelin. Lampard gaf vrijdag op het perspraatje te kennen dat 'de kans bestaat dat Mount het duel met Liverpool gaat halen.'

Liverpool is na vijf speelronden nog ongeslagen als koploper van de Premier League. Chelsea staat zesde. 

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.