Klopp mist vaste waarden en kiest voor opvallende basisklant tegen Ajax

Reacties

Liverpool treedt met een behoorlijk gewijzigde opstelling aan tegen Ajax. Virgil van Dijk is niet de enige die ontbreekt bij de Engelse kampioen voor het Champions League-duel in de Johan Cruijff Arena. De negentienjarige Curtis Jones staat opvallend genoeg in de basis.

Klopp mist vaste waarden en kiest voor opvallende basisklant tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Het was al bekend dat Van Dijk en doelman Alisson Becker de wedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij moesten laten gaan. Later kwam daar ook het nieuws bij dat verdediger Joël Matip en middenvelder Thiago Alcántara zouden ontbreken in Amsterdam. Uit de opstelling blijkt nu ook dat aanvoerder Jordan Henderson op de bank begint.

En dus verschijnt Liverpool zeker niet in de gebruikelijke samenstelling aan de aftrap tegen Ajax. Alleen de voorhoede bestaat met Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané uit de vaste namen. Achterin staat de Braziliaan Fabinho, een middenvelder, op de plek van Van Dijk en op het middenveld is er dus een basisplaats voor Jones.

Door de afwezigheid van Van Dijk is Georginio Wijnaldum vanzelfsprekend de enige landgenoot in de basiself bij Liverpool. De Oranje-international zorgt op het middenveld samen met James Milner voor de routine. Achterin zijn de backs Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson en verdediger Joe Gomez de bekende gezichten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier de opstelling van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.