Klopp lyrisch na 'mogelijk maken van het onmogelijke'

Borussia Dortmund kroop dankzij de late treffer van Kevin Grosskreutz door het oog van de naald in Marseille, beseft ook trainer Jürgen Klopp. 'Deze wedstrijd had de spanning van Málaga-kwaliteit .'

Daarmee doelde Klopp op de 3-2 overwinning in de kwartfinale van het vorige Champions League-seizoen. Destijds scoorden de Duitsers tweemaal in de extra tijd, waardoor de halve finale werd bereikt. In de einstrijd werd uiteindelijk verloren van Bayern München door de winnende goal van Arjen Robben.

'Maar we hebben altijd in de overwinning geloofd. We waren élke halve minuut in het strafschopgebied van Marseille. Die bal moest er een keer in.' Die treffer viel een paar minuten voor tijd. Rechtsback Kevin Grosskreutz schoot raak. Daar was Klopp maar al te blij mee. 'Kevin mag van een biertje gaan genieten', zei de coach woensdagavond.

Mkhitaryan
De Armeense middenvelder Henrikh Mkhitaryan was buiten zinnen na de overwinning. 'Omdat we vorig jaar in de finale stonden, was het belangrijk voor ons om dit jaar de groepsfase te overleven. Een hoop mensen dachten dat we het niet zouden redden in deze ontzettend sterke groep. We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt', aldus Mkhitaryan over de late ontsnapping tegen Olympique Marseille (1-2).

'We hoorden namelijk dat Napoli op voorsprong was gekomen tegen Arsenal, dus we moesten alles geven om te winnen', vertelde hij over de hachelijke laatste minuten. 'Ik ben dan ook ontzettend trots dat het ons gelukt is. Toen die goal viel, was ik buiten zinnen, maar er waren nog wel vier minuten te spelen. Rode kaarten, blessures, enzovoorts, maar toch waren we ondanks al deze problemen sterk genoeg.'

Doelman Roman Weidenfeller deelde in de feestvreugde. 'Godzijdank hebben we het gehaald. Het ene moment lagen we er virtueel uit, enkele minuten later stonden we bovenaan in de groep. Dat we als eerste zijn geëindigd, komt ons goed uit. Nu kunnen achterover leunen en naar de loting kijken', doelt hij op de speling van het lot, waarbij maandag een van de nummers twee uit de andere poules uit de loting zal komen. Een Duitse opponent behoort niet tot de mogelijkheden.