Klopp: 'Het is geweldig om Van Dijk terug te hebben'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp was na de 2-0 overwinning tegen Burnley lovend over Virgil van Dijk: 'Het is geweldig om Virgil terug te hebben', zei de Duitse coach bij de persconferentie.

Klopp: 'Het is geweldig om Van Dijk terug te hebben'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Burnley
Burnley

'Het helpt ons', ging hij verder. 'Joël Matip en Joe Gomez speelden vorig seizoen ook niet en daarvan vergeet je ook bijna hoe goed ze eigenlijk zijn. Het was een intense wedstrijd, de bal was constant in de lucht.'

Rouleren
Van Dijk zal niet meteen drie wedstrijden in de week gaan spelen. 'Vorig jaar hadden we vier centrale verdedigers nodig, nu hebben we er zes. We hebben diepte nodig in de selectie. De eerste vier in de hiërarchie zullen allemaal gaan spelen. We gaan rouleren als dat nodig is. Na een lange blessure moeten ze niet drie keer in de week gaan spelen', ging hij verder tegenover de aanwezige Engelse pers. 

Backs
De backs van Liverpool speelden ook een goede wedstrijd. Linksback en voormalig Willem II-speler Konstantinos Tsimikas en rechtsback Trent Alexander-Arnold leverden een assist. Klopp loofde de vleugelverdedigers om hun aanvallende kwaliteiten. 'Maar ze waren verdedigend ook goed in een moeilijke wedstrijd. In het voetbal heb je altijd een plan om een wedstrijd te winnen. En tegen Burnley gaat het allemaal om de tweede bal winnen. Dat hebben we goed gedaan.'

Onverslaanbaar
Met Virgil van Dijk in de basis is Liverpool onverslaanbaar op Anfield. Van de 48 optredens werd er geen enkele keer verloren: 43 keer won de ploeg van Jürgen Klopp, vijf keer speelden The Reds gelijk. Burnley was zaterdag dus het volgende slachtoffer.

Alleen Lee Sharpe van Manchester United speelde meer thuiswedstrijden zonder een wedstrijd te verliezen. Bij Manchester United beleefde hij een serie van liefst 59 wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AFC Liverpool
Meer over AFC Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Meer J. Klopp
Meer over J. Klopp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.