Klopp: 'Het had ook anders kunnen aflopen tegen Ajax'

Borussia Dortmund-coach Jürgen Klopp erkent dat Ajax het zijn ploeg dinsdagavond in het eerste Champions League-duel zeer lastig heeft gemaakt. Toch meent de coach van de Duitse kampioen wel dat de 1-0 zege terecht was.

'Het was een enorm intensieve wedstrijd', analyseerde Klopp kort na het laatste fluitsignaal. 'Ajax heeft onze doelman (Roman Weidenfeller, red.) gedwongen tot het maken van drie zeer belangrijke reddingen.'

Klopp noemde de zege vooral op basis van de tweede helft terecht. 'Maar het had hier ook anders kunnen aflopen. Gelukkig maakt superspits Robert Lewandowski weer een doelpunt. Alleen had hij dat van mij wel wat eerder mogen doen.'

Over het spel van zijn eigen ploeg was Klopp tevreden. 'We hebben negentig minuten lang goed verdedigd', waarbij hij dus wel voorbij gaat aan het weggeven van de kansen. 'Daarnaast hebben we ook de nodige kansen gecreëerd. Gelukkig ontwikkelt deze ploeg zich nog steeds. Natuurlijk kunnen er dingen beter, maar we mogen tevreden zijn.' Foto: VI Images