Klopp genoot van elke seconde, Van Dijk noemt verbeterpunt

Jürgen Klopp heeft Liverpool zaterdag een van de beste helften onder zijn leiding zien spelen. De manager genoot van zijn team tijdens de uitschakeling van Manchester City in het FA Cup-toernooi.

Manchester City
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool walste in de eerste 45 minuten over Man City heen en stond halverwege op een 0-3 voorsprong. 'Dit was een van de beste helften die we ooit hebben gespeeld', jubelde Klopp na de wedstrijd bij de BBC. 'Ik heb genoten van elke seconde. Man City wist dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, we hebben gewoon de finale bereikt...'

En dus komt er met de finale om de FA Cup een extra wedstrijd in het al zo volle schema van Liverpool. 'Ik denk dat we tot aan de laatste wedstrijd van het seizoen een volle week hebben. Dat is moeilijk, maar wat maakt het ook uit? We staan in deze finale en dat is geweldig', glunderde Klopp.

Aanvoerder Virgil van Dijk bleef kritisch na de zege op Man City. Na de 0-3 voorsprong kreeg de huidige koploper van de Premier League in de extra tijd nog kansen op een gelijkmaker. 'We hebben het erg moeilijk voor onszelf gemaakt', stelde de Nederlandse international. 'Ze kregen een boost na dat vroege doelpunt in de tweede helft, maar wij hebben kracht en teamgeest getoond. We hadden de wedstrijd dood moeten maken.'

Liverpool treft in de finale Crystal Palace of Chelsea, die zondag tegenover elkaar staan op Wembley. De club maakt nog steeds kans op een quadruple. In de Premier League is de strijd met Man City in volle gang, in de Champions League staat Liverpool tegenover Villarreal in de halve finale en de League Cup werd eerder dit seizoen al gewonnen.