Klopp en Van Dijk likken wonden, Liverpool ook tegen Ajax zonder Alisson

Reacties

Het ongeloof was nog op het gezicht van Liverpool-manager Jürgen Klopp af te lezen na de beschamende 7-2 nederlaag van zijn ploeg tegen Aston Villa. Net als captain Virgil van Dijk gaf de Duitser de credits aan de thuisploeg.

Klopp en Van Dijk likken wonden, Liverpool ook tegen Ajax zonder Alisson
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
7 - 2
Liverpool
Liverpool

Voor het eerst sinds april 1963 incasseerde Liverpool zeven doelpunten in een competitiewedstrijd. Het lag keer op keer helemaal open bij de regerend kampioen en Villa profiteerde daar gretig van. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. 'Ten eerste, moeten we toegeven dat Villa het heel goed gedaan heeft', begon Klopp zijn analyse bij de BBC.

'Ze speelden erg slim, fysiek en direct. Wij deden dat absoluut niet. We hadden ook wel grote kansen, maar we maakten te veel fouten. Gigantische fouten. Het stond niet goed. Elke keer dat we de bal kwijtraakte, ontstond er een enorme kans voor Villa', aldus de Duitser. Klopp zag het vooral misgaan na de openingstreffer, waarbij doelman Adrián de bal zomaar inleverde: 'Na de 1-0 waren we het kwijt. We namen onszelf een paar jaar geleden voor om geschiedenis te schrijven. Dat is gelukt, maar op de verkeerde manier.'

Ook Van Dijk begon zijn reactie met complimenten aan Aston Villa. 'Zij verdienen de credits. Maar wij moeten naar onszelf kijken, we hebben van begin tot eind geen honderd procent gegeven. We moeten het beter doen bij die tegengoals, maar moeten onze eigen kansen ook afmaken. Het is nu belangrijk om geen gekke dingen te gaan doen, maar we moeten wel een tandje bijschakelen', aldus de gelegenheidsaavoerder.

Blessure Alisson
Klopp had overigens slecht nieuws over Alisson Becker, die ontbrak wegens een schouderblessure. Zijn vervanger Adrián maakte andermaal een slechte indruk. Klopp verwacht de Braziliaanse doelman ook te moeten missen in de derby tegen Everton, na de interlandbreak. Vier dagen later treft Liverpool Ajax, dus de vaste goalie is ook dan niet van de partij. 'Alisson ligt er de komende weken uit. We weten niet precies hoe lang, maar het zal nog wel even duren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.