Klopp doet beroep op Porto-specialist Lijnders na loting

Reacties

In de aanloop naar de duels met FC Porto in de kwartfinale van de Champions League rekent Liverpool-manager Jürgen Klopp op belangrijke input van zijn rechterhand Pepijn Lijnders, die in het verleden actief was als onder meer techniektrainer van de Portugese club.

Klopp doet beroep op Porto-specialist Lijnders na loting

'We hebben binnen onze staf een FC Porto-specialist in de persoon van Lijnders', verhaalt Klopp op de clubsite van Liverpool. 'Hij spreekt nog steeds met zoveel respect over die club. We zullen dus veel informatie binnenkrijgen en dat heb je ook nodig voor zulke wedstrijden.'

Vorig seizoen denderde Liverpool in de achtste finale over FC Porto heen. In Estádio do Dragão werd het 0-5, waarna de return op Anfield doelpuntloos eindigde. Destijds zat Lijnders overigens bij NEC, nadat hij Liverpool in de winterstop had verlaten voor de functie van hoofdtrainer in Nijmegen. Na de mislukte promotiemissie met NEC keerde de Nederlander afgelopen zomer terug op Anfield.

Klopp vreest de revanchegevoelens van de Portugese topclub. 'FC Porto stond niet op mijn verlanglijstje. Het allerbelangrijkste is dat iedereen de tegenstander respecteert en dat zal echt het geval zijn. We kennen de kwaliteiten van FC Porto.'

Liverpool en FC Porto treffen elkaar op 9 en 17 april. De winnaar stuit in de halve finale op Manchester United of Barcelona. Vorig seizoen verloren The Reds de eindstrijd van Real Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.