Ajax stuit op Juventus in kwartfinale

Reacties

Ajax is vrijdag bij de loting voor de kwartfinale in de Champions League gekoppeld aan Juventus. De Amsterdammers spelen eerst thuis.

Ajax stuit op Juventus in kwartfinale

Als Ajax stunt tegen de Italiaanse kampioen, stuit het in de halve finale op Tottenham Hotspur of Manchester City. De andere kwartfinales zijn Liverpool - FC Porto en Manchester United - Barcelona. Ajax speelt op 10 april eerst thuis tegen Juventus, zes dagen later is de return.

Ajax - Juventus is natuurlijk een herhaling van de finales van 1973 (zege Ajax) en 1996 (zege Juventus na strafschoppen). In totaal speelden de Amsterdammers twaalf keer tegen De Oude Dame: de balans voor Ajax is negatief met twee zeges, vier gelijke spelen en zes nederlagen.

Juventus plaatste zich voor de kwartfinale door Atlético Madrid uit te schakelen. Dankzij een weergaloze Cristiano Ronaldo werd deze week een 2-0 nederlaag uit de eerste ontmoeting weggepoetst. De 34-jarige Portugees heeft goede herinneringen aan Ajax. In zeven eerdere Champions League-duels met Ajax maakte hij zeven treffers.

Solskjaer
Manchester United - Barcelona is een bijzondere kwartfinale voor interim-manager Ole Gunnar Solskjaer van The Red Devils. In 1999 maakte de Noor in Camp Nou de winnende 2-1 voor United in de finale tegen Bayern München. Tevens is United - Barcelona een reprise van de finales van 2009 en 2011. Beide keren zegevierden de Catalanen.

Het enige Premier League-affiche gaat tussen Tottenham Hotspur en Manchester City. Vorig jaar werden The Citizens uitgeschakeld door Liverpool in de kwartfinale. The Reds stuiten deze keer op FC Porto. Vorig jaar won Liverpool in de achtste finale nog heel eenvoudig van FC Porto.

Speelschema
De duels in de halve finale zijn op 30 april/1 mei (heenduels) en 7/8 mei (returns). De eindstrijd wordt op zaterdag 1 juni gespeeld in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid. Alle resterende duels in dit Champions League-seizoen beginnen om 21.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De route naar de finale:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Matthijs de Ligt ging in dit item al in op een mogelijke ontmoeting met Juventus.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.