Klopp baalt van Liverpool, Wijnaldum legt vinger op zere plek

Jürgen Klopp is teleurgesteld over wat Liverpool dinsdagavond heeft laten zien in de uitwedstrijd bij Real Madrid. De coach kan alleen maar hopen dat het volgende week in de return beter zal gaan.

Real Madrid
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool verloor met 3-1 van Real en heeft daardoor een comeback nodig om in het toernooi te blijven. 'Als je naar de halve finale wil, dan moet je dat verdienen', zei Klopp voor de camera van BT Sport. 'Wij hebben dat vanavond niet gedaan, zeker niet in de eerste helft. Het enige positieve dat ik kan zeggen, naast de goal die we maken, is dat dit pas de eerste wedstrijd is.'

'We speelden gewoon niet goed genoeg om het Real Madrid lastig te kunnen maken en wij maakten het onze tegenstander veel te gemakkelijk', vervolgde Klopp. 'We verdienden niet veel meer, maar het doelpunt dat we maakten heeft ons in ieder geval een strohalm opgeleverd.'

Klopp haalde al in de eerste helft Naby Keita naar de kant. 'Ik wil het niet te groot maken', reageerde de coach op de vraag waarom hij deze toch pijnlijke beslissing nam. 'Naby was niet de enige speler die het niet goed deed. Het was een tactische beslissing. Ik had nog wel een aantal andere spelers kunnen wisselen op dat moment. We waren gewoon niet goed in de eerste helft.'

Wijnaldum
Georginio Wijnaldum droeg in Madrid de aanvoerdersband en legde de vinger op de zere plek. 'Bij twee momenten waren we niet geconcentreerd genoeg en toen scoorden zij meteen twee keer', zei Wijnaldum over de 1-0 en 2-0 van Real. 'We waren niet scherp genoeg. In de tweede helft wilden we ons eigen spel spelen en dat lukte zo nu en dan, waardoor we ook scoorden. Die goal gaf ons vertrouwen, maar helaas scoorde Real ook nog eens. Dat maakt onze taak een stuk lastiger.'