'Kleurrijke' Nijhuis blijft leider scheidsrechtersklassement

Bas Nijhuis is voor zijn optreden tijdens het duel tussen Willem II en PSV (1-3) beloond met een 7. Daardoor is de scheidsrechter nog altijd koploper van het VI-scheidsrechtersklassement, met een gemiddelde van 6,44.

'Kleurrijke' Nijhuis blijft leider scheidsrechtersklassement

Opmerkelijk detail in het Brabantse treffen was dat Nijhuis tot twee keer toe werd aangespeeld door PSV-middenvelder Mark van Bommel, die geen onderscheid kon maken tussen zijn teamgenoten (gekleed in donkerblauw) en de in het paars gestoken scheidsrechter. Vandaar dat Nijhuis later een geel shirt aantrok, waarna ook Van Bommel niet meer te betrappen was op passes aan zijn adres.

In de 29ste speelronde van de Eredivisie scoorde Jan Wegereef het hoogste cijfer. Hij kreeg een acht voor zijn leiding bij De Derby van het Noorden, tussen FC Groningen en SC Heerenveen (3-1).

Onvoldoendes vielen er ook, Ruud Bossen (Ajax-Heracles), Tom van Sichem (NEC-AZ) en Dennis Higler (FC Twente-Roda JC) werden beoordeeld met een vijf. Erik Braamhaar, die dit weekeinde niet in actie kwam, sluit het klassement af met een gemiddelde van 5,36. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen