Kléberson en Portugese Ronaldo dichtbij ManU

Niets lijkt de komst van Kléberson naar Manchester United nog in de weg te staan. De Braziliaan kreeg maandagavond laat een werkvergunning. Portugese media beweren bovendien dat ManU een van de grootste Portugese talenten heeft vastgelegd.

Kléberson en Portugese Ronaldo dichtbij ManU

Maandagavond diende de hoorzitting waarmee Kléberson probeerde een werkvergunning te bemachtigen. Hij voldeed namelijk niet aan de eis dat hij in 75 procent van de interlands meedeed, die Brazilië in de laatste twee jaar afwerkte. Maar maakte wel deel uit van de ploeg die vorig jaar de wereldtitel veroverde.

'De werkvergunning is afgegeven en we hopen de transfer zo snel mogelijk af te ronden', verklaarde een woordvoerder van United op de website van The Red Devils. De Engelse kampioen zou circa zes miljoen pond (8,6 miljoen euro) betalen voor de middenvelder van Atletico Paranaense. De komst van de Braziliaanse wereldkampioen is wenselijk na het vertrek van Juan Sebastian Veron, die vorige week verhuisde naar Chelsea. Manager Alex Ferguson was aanwezig tijdens de hoorzitting: 'Hij is jong, atletisch en creatief en een van de snelst rijzende sterren in Brazilië.'

Naar verwachting zal Manchester United woensdag Kléberson presenteren als vierde aanwinst dit seizoen na David Bellion, Eric Djemba-Djemba en Tim Howard. Volgens Portugese media zal ManU tegelijkertijd aankoop nummer vijf presenteren: Cristiano Ronaldo. De achttienjarige jeugdinternational zou volgens hen een vijfjarig contract hebben getekend, terwijl zijn club Sporting Lissabon een bedrag van 8,5 miljoen pond (12,2 miljoen euro) incasseert.

Ronaldo, die eerder onder meer in de belangstelling stond van Liverpool, maakte vorige week grote indruk toen Sporting Manchester versloeg. Tijdens de 3-1 zege bereidde hij twee van de Portugese doelpunten voor.

Manager Alex Ferguson verklaarde maandagavond op de website van ManUnited dat van plan is zes spelers te kopen. 'We hebben nog twee spelers nodig, waarschijnlijk voor de aanval, maar ook voor in de defensie.'

Bekijk hier al onze video's