Klap voor Ten Hag en Man Utd: rode kaart heeft flinke gevolgen voor Casemiro

Reacties

Manchester United komt zondagmiddag voor een zware opgave te staan in de thuiswedstrijd tegen Southampton. Een kwartier voor rust moet het team van manager Erik ten Hag met tien man verder na een rode kaart voor Casemiro.

Klap voor Ten Hag en Man Utd: rode kaart heeft flinke gevolgen voor Casemiro
© Viaplay
Manchester United
Manchester United
0 - 0
Southampton
Southampton

In eerste instantie gaf scheidsrechter Anthony Taylor een gele kaart voor een stevige charge van de Braziliaan, maar op aanraden van de VAR ging de arbiter toch nog een keer kijken naar de sliding. Daar zag Taylor dat Casemiro weliswaar de bal raakte, maar dat hij daarna ook met gestrekt been over de bal ging en zijn tegenstander Carlos Alcaraz hard raakte.

De gele kaart werd ingetrokken en in plaats daarvan kreeg Casemiro rood. Antony sprak zijn emotionele landgenoot troostende woorden toe. Kort daarna haalde Ten Hag landgenoot Wout Weghorst naar de kant om met Scott McTominay een nieuwe controleur in te brengen. Het is voor Casemiro al zijn tweede rode kaart in korte tijd: op 4 februari werd hij twintig minuten voor tijd naar de kant gestuurd tegen Crystal Palace. Op dat moment stond Man Utd op een 2-0 voorsprong, met tien man werd Crystal Palace op 2-1 gehouden.

Omdat het al zijn tweede kaart van het seizoen is, staat Casemiro een forse schorsing van vier duels te wachten. Dit betekent dat Ten Hag geen beroep kan doen op zijn sterkhouder in de competitieduels met Newcastle United, Brentford, Everton en Nottingham Forest. De Braziliaan komt net op tijd terug van zijn schorsing voor de topper tegen Chelsea op 22 april.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.