Klap dreigt voor Messi en Argentinië door blessure van belangrijke kracht

Reacties

Argentinië heeft er in aanloop naar het WK in Qatar een zorg bijgekregen. De favoriet voor de eindzege zag Lionel Messi weliswaar opnieuw floreren bij Paris Saint-Germain, maar kreeg slecht nieuws uit Spanje. Vaste kracht Giovani Lo Celso kampt namelijk met een blessure.

Klap dreigt voor Messi en Argentinië door blessure van belangrijke kracht

De middenvelder, een belangrijke waarde bij de Argentijnen, viel in het duel met Athletic Bilbao al na 25 minuten uit. Volgens het Spaanse AS kwam dat door een hamstringblessure. En het medium schrijft maandagochtend dat de eerste voortekenen niet bijster positief zijn voor Lo Celso.

Villarreal zal deze week diverse tests bij Lo Celso afwerken om te kijken of zijn aanwezigheid op het WK in het geding komt. Dat zou een bittere pil zijn voor Lionel Scaloni. De bondscoach ziet in Lo Celso een belangrijke speler die het ritme van de wedstrijd kan bepalen.

Samen met Rodrigo De Paul en Leandro Paredes dicteert Lo Celso de wedstrijden van Argentinië en leek het elftal, met Messi voor het trio, perfect in balans. Nu lijkt Scaloni plots naar een alternatief te moeten gaan zoeken. Al hoopt men in Spanje nog op een meevaller.

Argentinië is voor het WK in Qatar ingedeeld in een groep met Mexico, Polen en Saudi-Arabië. Op 22 november trapt de WK-favoriet af. Het is voor Messi het grote einddoel van zijn interlandcarrière.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.