Klaassen vereerd met aanvoerdersband Werder: 'Ik ken mijn rol'

Reacties

Davy Klaassen droeg woensdagavond in het bekerduel met SC Weiche Flensburg 08 (1-5 zege) voor het eerst de aanvoerderband bij Werder Bremen en maakte en passant ook nog zijn derde doelpunt in Duitse dienst.

Klaassen vereerd met aanvoerdersband Werder: 'Ik ken mijn rol'

Klaassen nam tegen de vierdedivisonist uit de Regionalliga Nord de honneurs waar voor Max Kruse, die aan de kant bleef. Volgens technisch directeur Frank Baumann was het logisch dat de keuze op de Nederlandse recordaankoop viel. 'Davy heeft laten zien dat hij altijd hetzelfde hoge niveau haalt. Hij toont geen enkele wisselvalligheid, ongeacht de tegenstander', zei de oud-international op de clubwebsite.

Voor Klaassen zelf, in zijn tijd bij Ajax al de vaste aanvoerder van de Amsterdammers, veranderde het weinig. 'Het was voor mij een geweldige eer vandaag aanvoerder te mogen zijn', zei de 25-jarige middenvelder, die woensdag opnieuw ontbrak in de voorselectie van Oranje, op de clubwebsite. 'Maar het heeft verder geen invloed op mijn functioneren. Ik weet wat mijn rol in de kleedkamer is.'

De gelegenheidscaptain was wel zo brutaal om een penalty op te eisen. 'Ik zei tegen Kanizi (Florian Kainz, red.) dat ik hem wilde nemen en heb 'm erin geschoten.' Daarmee stelde hij op slag van rust de zege wel veilig door de 1-3 te maken. 'Na de 1-1 hadden we het even moeilijk, maar verder zijn we niet meer in de problemen gekomen', besloot Klaassen, die zondag in de Bundesliga het FSV Mainz 05 van Jean-Paul Boëtius treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.