Klaassen raakt gewond door gegooid object: Klassieker half uur stilgelegd

Reacties

De Klassieker is woensdagavond in de tweede helft stilgelegd nadat Ajax-middenvelder Davy Klaassen gewond raakte door een uit het publiek gegooid object. Hij ging naar het gras en kwam vervolgens verhaal halen bij scheidsrechter Allard Lindhout. Daarbij was te zien dat Klaassen een hoofdwond had.

Klaassen raakt gewond door gegooid object: Klassieker half uur stilgelegd
© ESPN
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
Ajax
Ajax

Het ging in de 61ste minuut helemaal mis in De Kuip. Toen aanvoerders Dusan Tadic en Orkun Kökçü het aan de stok kregen aan een zijlijn, ontstond er een opstootje. Klaassen raakte los van de groep en werd op het achterhoofd geraakt door een object. Uit beelden lijkt het te gaan om een aansteker, gegooid uit het publiek.

De middenvelder lag met pijn op het gras en stond daarna op om boos verhaal te halen bij scheidsrechter Lindhout. Er ontstond een flinke discussie op het veld, waarna Ajax-trainer John Heitinga op het veld kwam om zijn spelers naar binnen te dirigeren. Helemaal aan het begin van het duel ging het ook mis: door een vuurwerkactie was er erg veel rookontwikkeling, waardoor het duel na 21 seconden onderbroken moest worden.

Na ongeveer een half uur werd de wedstrijd in Rotterdam-Zuid hervat. Daarvoor sprak assistent-trainer John de Wolf van Feyenoord het publiek in De Kuip vermanend toe. Kort na de hervatting liet Klaassen zich alsnog - al hoofdschuddend - wisselen.

Op het moment van staken stond Ajax op een 1-2 voorsprong. Bekijk de beelden van het moment hieronder. Klik onder of boven de tweet om de beelden te zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.