Klaassen na pingel: 'Deze raakte in ieder geval wél zijn hand'

Reacties

Na de veelbesproken penalty tegen FC Utrecht (2-2) gaf Davy Klaassen eerlijk toe dat Ajax gemazzeld had. De aanvoerder van de Amsterdammers zag in het uitduel met SC Heerenveen (0-2) meer aanleiding om de bal op de stip te leggen.

Klaassen na pingel: 'Deze raakte in ieder geval wél zijn hand'

Arbiter Serdar Gözübüyük legde de bal in de 57ste minuut op de stip nadat Mitchell Dijks de bal tegen de hand van Kenneth Otigba schoot. Milik ontfermde zich over de klus en schoot de bal tegen de touwen. Met zijn tweede goal van de avond gooide de Poolse spits vervolgens het duel in het slot.

'Deze raakte in ieder geval wél zijn hand', reageerde Klaassen bij FOX Sports op het toekennen van de strafschop. 'Ik moet hem nog terugzien, maar op dit moment denk ik dat het een penalty was. De 1-0 werkt meestal bevrijdend en dat zag je vandaag ook weer.'

Klaassen constateerde dat Ajax het moeilijk had in Friesland. 'SC Heerenveen wilde vandaag niet  voetballen. Het was alleen maar de bal naar voren schieten en tegenhouden. Dat is soms lastig, dus deze zege is heel belangrijk. De supporters voelen ook dat het voor ons niet altijd makkelijk is, maar we komen samen toch tot een resultaat', aldus Klaassen.

Met nog twee wedstrijden op het programma staat Ajax in punten gelijk met PSV, dat zes treffers achterstand heeft in het doelsaldo. Volgende week zondag speelt Ajax zijn laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente en een week later volgt een uitduel met De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.