Klaassen krijgt eerste speeltijd in maanden en verslaat Pröpper en Locadia

Reacties

Davy Klaassen heeft zaterdag voor het eerst in vijf maanden speelminuten gemaakt voor Everton in de Premier League. In eigen huis won de club uit Liverpool met 2-0 van Brighton & Hove Albion. Rajiv van La Parra kwam met zijn Huddersfield Town niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Swansea City, dat nagenoeg de hele wedstrijd met tien man speelde.

Klaassen krijgt eerste speeltijd in maanden en verslaat Pröpper en Locadia

Everton - Brighton & Hove Albion 2-0
Bij Everton zat Klaassen voor het eerst sinds eind oktober weer eens bij de wedstrijdselectie voor een competitieduel van The Toffees. De van Ajax gehaalde middenvelder belandde onder manager Sam Allardyce op het tweede, misschien wel derde plan. Tegen Brighton & Hove Albion lonkten al vroeg speelminuten. Gylfi Sigurdsson raakte na een klein half uur geblesseerd, waarna Klaassen de warming-up in werd gestuurd. Sigurdsson kon echter verder, waardoor Klaassen moest wachten op zijn eerste speelminuten in de Premier League sinds september. De Nederlander was in december nog wel actief met Everton in de Europa League.

Zonder Klaassen lukte het Everton om Davy Pröpper en zijn teamgenoten van Brighton goed vast te zetten. Pas na een uur werd dat veldoverwicht ook in de score uitgedrukt. Een voorzet van Yannick Bolasie werd door Brighton-verdediger Gaëtan Bong onder druk van Theo Walcott achter zijn eigen doelman gewerkt. Jürgen Locadia werd tien minuten na de openingstreffer ingebracht, maar de spits zag al snel na zijn rentree op de velden Cenk Tosun de 2-0 maken met een harde knal.

Voor Klaassen kwamen de speelminuten vijf minuten voor het einde alsnog. Hij loste concurrent Tom Davies af voor zijn eerst speelminuten in de Premier League sinds 23 september. Brighton stond toen al met tien man, nadat Anthony Knockaert na een harde tackle met twee benen vooruit direct rood had gekregen. Klaassen kon in de slotfase niets meer veranderen aan de tussenstand, Wayne Rooney miste vlak voor tijd nog wel een strafschop.

Huddersfield Town - Swansea City 0-0
Ondanks het feit dat Huddersfield Town ruim tachtig minuten met een man meer speelde, lukte het Van La Parra en zijn teamgenoten niet om Swansea City te verslaan. Jordan Ayew kreeg na een horrortackle op de enkel van Jonathan Hogg rood na elf minuten. Met tien man hield Swansea - met Mike van der Hoorn in de basis - echter stand.

Newcastle United - Southampton 3-0
Met een ruime overwinning verschafte Newcastle United zichzelf wat lucht in de Premier League. De club staat in de middenmoot, maar het verschil met de degradatiezone was voorafgaand aan het duel met Southampton slechts twee punten. Met Wesley Hoedt in de basis begon Southampton slecht op St. James' Park. Al na twee minuten zorgde Chelsea-huurling Kenedy met een knappe goal voor de 1-0, na een half uur verdubbelde de Braziliaan de marge. Toen Matt Ritchie na een uur de 3-0 binnenschoot, was het wel gespeeld in Newcastle.

West Bromwich Albion - Leicester City 1-4
Met nog acht wedstrijden te gaan bevindt West Bromwich Albion zich in een uiterst benarde positie. De hekkensluiter van de Premier League staat zeven punten achter op de nummer achttien (Crystal Palace) en negentien (Stoke City). Tegen Leicester City begon WBA echter goed. Salomón Rondón maakte binnen tien minuten de 1-0 tegen de kampioen van 2016. Het antwoord van Leicester volgde snel in de vorm van Jamie Vardy. De spits maakte op aangeven van Riyad Mahrez knap af, vooral de pass van de Algerijn was schitterend. Na rust was het Mahrez zelf die er 1-2 van maakte. Via Kelechi Iheanacho en Vicente Iborra liep de uitclub in de slotfase nog uit naar een ruime zege.

De stand van zaken in het rechterrijtje van de Premier League.
De stand van zaken in het rechterrijtje van de Premier League.

West Ham United - Burnley 0-3
In het Olympic Stadium was het erg onrustig, want West Ham United ging op eigen veld met liefst 0-3 onderuit tegen Burnley. Nadat Ashley Barnes in de 66ste minuut de score opende, ging het snel: een kwartier later stond het 0-3 door goals van Chris Wood. West Ham blijft daardoor in de gevarenzone staan. Fans van de thuisclub lieten zich ook niet onbetuigd. Zij betraden het speelveld en gingen op zoek naar de eigenaren (zie foto onder), waarna er opstootjes waren op de tribune.

Overige uitslag:
Manchester United - Liverpool 2-1

De volledige stand in de Premier League.
De volledige stand in de Premier League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.