Klaassen is Haaland dankbaar: 'Perfecte middag'

Reacties

Met Davy Klaassen in de hoofdrol beleefde Werder Bremen een zeer fijne middag. De uitsmijter voor Die Hanseaten kwam van Erling Haaland.

Klaassen is Haaland dankbaar: 'Perfecte middag'
© Pro Shots

Klaassen zette Werder Bremen zaterdag met een fraaie kopbal op het spoor van een zeer welkome zege op hekkensluiter SC Paderborn om met de 3-0 in de 39ste minuut de onzekerheid weg te nemen. Zijn twee treffers bleken een meer dan solide basis voor het succes, dat de hoop op (direct) lijfsbehoud deed groeien.

Voor Klaassen was het zijn eerste treffer sinds de hervatting van de Bundesliga. Inmiddels staat hij dit seizoen op zes doelpunten, die hij opvallend genoeg allemaal op vreemde bodem maakte. Zijn Bundesliga-Doppelpack was een primeur in dienst van Werder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het maakte hem allemaal niet uit. De vreugde over de drie punten voerde de boventoon in het opgeluchte Werder-kamp met Klaassen voorop. 'Het was een perfecte middag voor ons', zei de middenvelder tegen de ARD. 'Het was een alles-of-niets-wedstrijd voor ons, dus het was een goed resultaat. We hebben ook een paar goals gemaakt. Dat is goed voor het doelsaldo.'

Klaassen zat na zijn wissel al op de tribune, toen hij de volgende meevaller meekreeg. De late treffer van Erling Haaland was namelijk de kers op de taart voor Werder. Want dankzij de goal van de Noor verloor concurrent Fortuna Düsseldorf het duel met Borussia Dortmund op de valreep en zag het zo de voorsprong op Bremen slinken. Klaassen en co hebben daardoor meer zicht op handhaving.

'Veel dank, zeer fijn', zei trainer Florian Kohlfeldt over de treffer van Haaland in Düsseldorf, om zijn ploeg met beide benen op de grond te zetten. 'We hebben nog niets bereikt. We staan nog steeds op een plaats die directe degradatie betekent. We hebben wel laten zien met de druk te kunnen omgaan. Dinsdag komt Bayern. Dat zal ook niet de makkelijkste wedstrijd zijn. Daarna volgen FSV Mainz 05 en 1. FC Köln. We hebben in ieder geval nog één zege nodig.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
FC Augsburg
34
9
9
16
45-63
-18
36
16
Werder Bremen
34
8
7
19
42-69
-27
31
17
Fortuna Düsseldorf
34
6
12
16
36-67
-31
30
18
Paderborn
34
4
8
22
37-74
-37
20
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.