Klaassen houdt zich niet in: 'Je schaamt je ervoor'

Reacties

Na een wervelende start van het seizoen heeft Ajax de laatste twee duels voor de interlandperiode verloren en dat steekt bij Davy Klaassen. De middenvelder is ontevreden over het spel, maar ook over de speeltijd die hij krijgt bij Ajax.

Klaassen houdt zich niet in: 'Je schaamt je ervoor'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Ajax
Ajax

Bij ESPN sprak Klaassen zijn onvrede uit. 'Af en toe mag je beginnen, maar het is teleurstellend als je niet mag invallen, tegen Liverpool of dat je tegen AZ maar een helft speelt. De trainer weet dat ik er niet blij mee ben, als ik speel moet ik laten zien dat ik erin hoor', stelde Klaassen na de eerste competitienederlaag.

'We hebben ons laten aftroeven', kijkt de routinier terug op het duel met AZ. 'We kwamen op voorsprong, maar ik heb de hele wedstrijd niet het gevoel gehad dat we domineerden zoals we dat willen. Je probeert in de tweede helft wat te forceren en je krijgt kansen, maar het is niet genoeg. Dit zijn de eerste ploegen die een beetje druk gaan zetten en we raken in de war. Dat is niet de bedoeling. We verliezen twee keer en dat is onnodig, daar schaam je je wel voor', is Klaassen hard.

Klaassen kan de komende weken aan andere dingen denken, omdat de interlandperiode voor de deur staat. De middenvelder van Ajax is met enkele teamgenoten opgenomen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. 'Op dit moment is het lekker om naar Oranje te gaan, maar aan de andere kant wil je ook zo snel mogelijk weer gaan winnen met Ajax', treurt Klaassen na.

Na de interlandperiode speelt Ajax als eerste tegen Go Ahead Eagles, daarna volgen twee wedstrijden tegen Napoli en het uitduel met FC Volendam tussendoor.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.