Klaassen heeft in aanloop naar duels met Bayern zijn beste vorm gevonden

Reacties

Davy Klaassen is de laatste weken uitmuntend bezig bij Werder Bremen, met drie doelpunten op rij. De middenvelder piekt precies op het goede moment, want de slotweken van de competitie zijn ook in Duitsland in aantocht.

Klaassen heeft in aanloop naar duels met Bayern zijn beste vorm gevonden

Klaassen schoot diagonaal raak in de bekerwedstrijd tegen Schalke 04 (0-2), kopte fraai de 1-1 binnen in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach en kopte ook afgelopen zaterdag raak tijdens de ontmoeting met SC Freiburg (2-1). De laatste keer dat hij drie duels achtereen scoorde dateert uit zijn Ajax-periode.

Met twee wedstrijden tegen Bayern München in aantocht, één in de competitie en één in het bekertoernooi, is de man die voor vijftien miljoen euro werd aangetrokken op stoom geraakt. Directeur Frank Baumann sprak recent al zeer lovend over de Nederlandse middenvelder.

'Het doet me goed dat hij zichzelf beloont voor zijn goede spel. Hij maakt voortdurend goede acties, maar wordt soms over het hoofd gezien door zijn teamgenoten. Davy heeft bij Ajax jarenlang aangetoond dat zijn timing geweldig is en dat hij steeds weer op de goede plek staat', sprak Baumann. 'Ik vind het dan ook niet verrassend dat hij nu nog meer gevaar sticht dan voor de winterstop en vaker scoort.'

Werder hoopt dat Klaassen de lijn doortrekt naar de wedstrijden die eraan zitten te komen. De ontmoetingen met Bayern zijn namelijk van levensbelang voor de perspectieven van Werder richting volgend seizoen. Zaterdag gaan Die Grünen op bezoek in München, een plek waar het de laatste jaren in competitieverband voortdurend een pak slaag incasseerde.

De laatste tien competitieduels in München

Datum Uitslag
21-feb-18 4-2
26-aug-16 6-0
12-mrt-16 5-0
18-okt-14 6-0
26-apr-14 5-2
23-feb-13 6-1
3-dec-11 4-1
11-sep-10 0-0
15-aug-09 1-1

Zaterdag is het aan Werder en Klaassen om af te rekenen met het München-complex. Een statistiek waaruit hoop kan worden geput is dat Werder dit seizoen nog in alle 29 competitieduels heeft gescoord, een niet eerder vertoonde reeks in de clubhistorie. 

Werder heeft nog vier duels om een ticket te bemachtigen voor Europees voetbal. De club moet dan wel bij de eerste zes komen en te staan daar is nu nog geen sprake van. Winst in München zou een belangrijke stap voorwaarts zijn richting dat doel.

De alternatieve route naar Europees voetbal leidt via het Duitse bekertoernooi. Daarin staat Werder volgende week woensdag in de halve eindstrijd ook oog in oog met Bayern München. Lukt het om door te dringen naar de finale, dan strijdt Werder daar om twee prijzen: bekerwinst en een plaats in de Europa League-groepsfase.

Claudio Pizarro
De goede vorm van Klaassen, die inmiddels op vijf doelpunten en vier assists staat in de Bundesliga, is precies wat Werder nu nodig heeft. Het is echter niet alleen de Nederlander die zijn ploeg steeds op sleeptouw weet te nemen.

Ook Claudio Pizarro speelt, zij het in een wat minder felle spotlight, een voorname rol bij de Bundesligist. De veertigjarige aanvaller pikte dit seizoen al doelpunten mee tegen Bayer Leverkusen, FSV Mainz 05 en Hertha BSC.

Klaassen is de eerste die zijn teamgenoot op de schouders slaat. 'Er gebeurt iets in het stadion wanneer hij erin komt, de boel vlamt op. Hij geeft ons extra vertrouwen, hij is gewoon enorm belangrijk voor ons', zegt de middenvelder lovend.

Trainer Florian Kohfeldt noemt de veteraan zelfs een fenomeen. 'Met hem erbij wordt een wedstrijd ineens anders. Hij verdient alle complimenten', aldus de coach. Voor Pizarro zelf is de dubbele ontmoeting met Bayern extra bijzonder, omdat hij van 2001 tot 2007 en van 2012 tot 2015 onder contract stond in München.

'Ik verwacht zaterdag geen applaus van de thuisfans, als ik van de trainer in mag vallen. Want als ik inval, kunnen er dingen gebeuren die voor Bayern niet zo prettig zijn', zegt de Peruviaan glimlachend. 'Maar het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer wij erin slagen de titelaspiraties van Bayern te beschadigen.'

Bayern München
Bayern München
1 - 0
Werder Bremen
Werder Bremen
Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
7
Eintracht Frankfurt
34
15
9
10
60-48
+12
54
8
Werder Bremen
34
14
11
9
58-49
+9
53
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.