Klaassen haalt schouders op voor verwijten van zijn coach na enorme misser

Reacties

Davy Klaassen en Werder Bremen gingen zaterdag met 1-3 onderuit bij de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen. Coach Florian Kohfeldt verweet zijn ploeg een gebrek aan slimheid en koelbloedigheid en gebruikte een gemiste kans van Davy Klaassen als voorbeeld. De Nederlander verdedigt zich nu tegen de woorden van zijn coach.

Klaassen haalt schouders op voor verwijten van zijn coach na enorme misser

Klaassen miste zaterdag bij een 1-3 achterstand een nauwelijks te missen kans (zie samenvatting onderaan). Fortuna Düsseldorf-doelman Zack Steffen liet de bal los, waarna Klaassen de bal voor het intikken had. Met de buitenkant van de voet schoof hij de bal aan de verkeerde kant langs de paal. Bij de actie haalde Steffen Klaassen nog hard neer.

Zijn coach gebruikte de gemiste kans van Klaassen in zijn analyses als voorbeeld voor waar het zaterdag mis ging voor Werder Bremen. 'Als ik er niet zeker van zou zijn dat ik vanaf drie meter de bal in het lege doel zou schuiven, zou ik de bal even een metertje meenemen en afwachten wat er gebeurt. Dat heeft te maken met slimheid en koelbloedigheid', aldus de coach, die overigens wel vond dat Klaassen misschien een strafschop had verdiend.

'Niet goed met de scoringskansen omgaan heeft niet altijd iets te maken met slimheid', verdedigt Klaassen, die dit seizoen vice-captain is in Bremen, zichzelf op een persconferentie. 'Dat is slechts theorie. Ik vertrouwde erop dat ik de bal binnen zou schieten. Als ik de volgende keer weer zo'n kans krijg, schiet ik weer. Normaal gesproken schiet ik zo'n bal met de binnenkant van mijn voet binnen, maar de bal kwam nu zo voor mijn voeten dat ik wel met mijn buitenkant móest schieten. De uitvoering was dit keer slecht, maar als ik op drie meter van het doel sta, ga ik niet eerst de keeper nog passeren.'

Klaassen maakt zich bovendien ook weinig zorgen om zijn ploeg, ondanks de valse start. 'Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we hebben veel kansen gecreëerd en we speelden goed dus het gevoel is goed. Er is absoluut geen sprake van een crisissituatie. Vorig seizoen waren we vaak naïef, maar dat was afgelopen zaterdag niet het geval.'

Samenvatting van Werder Bremen - Fortuna Düsseldorf.
VI's Süleyman Öztürk koos voor Fortuna Düsseldorf-keeper Zack Steffen in zijn Elftal van de Week. Hij hield Davy Klaassen en consorten van meer goals af.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.