Werder Bremen zakt steeds dieper weg in het Bundesliga-moeras. Zaterdagmiddag was ook promovendus Union Berlin te sterk voor de ploeterende werkgever van Davy Klaassen, terwijl de concurrentie wel punten pakte. Ook was er slecht nieuws voor Alfred Schreuder.

Werder Bremen
0 - 2
Union Berlin

Met onder anderen Klaassen, Milot Rashica (ex-Vitesse) en aanvoerder Niklas Moisander (voorheen PEC Zwolle, AZ en Ajax) in de basis stond er voor Werder een cruciaal thuisduel op het programma. De groen-witten hadden acht van de laatste tien competitieduels verloren en stonden tot zaterdagmiddag voorlaatste in de Bundesliga. De wedstrijd tegen promovendus Union Berlin leverde echter geen opluchting, maar nieuwe zorgen op.

Na de saaie eerste helft stond het nog 0-0, waardoor Werder nog volop uitzicht had op een goed resultaat, maar die hoop verdween na rust, voor de zoveelste keer dit seizoen. Marius Bulter tikte in de 52ste minuut de 0-1 binnen en was twintig minuten later ook knap trefzeker uit een rebound. Die 0-2 bleek ook de eindstand.

Daardoor zakt Werder steeds verder weg. Hekkensluiter SC Paderborn 07 heeft nog maar één puntje minder, terwijl Klaassen en co inmiddels vijf punten achterstand hebben op de veilige vijftiende plaats. Donkere wolken boven het Weserstadion, dus.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 0
1899 Hoffenheim

Vorige week boekte het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder nog succes door thuis met 2-1 te winnen van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, maar zaterdag volgde een gevoelige tik. Een paar minuten voor rust tekende Luca Waldschmidt vanaf de penaltystip voor de 1-0 voor Freiburg, wat uiteindelijk de enige treffer van de middag zou blijken te zijn. Hoffenheim ziet Freiburg daardoor naderen en verliest weer even de aansluiting met de (sub)top.

VfL Wolfsburg
1 - 1
Fortuna Düsseldorf

De van een blessure teruggekeerde Wout Weghorst begon vanwege zijn fysieke ongemakjes voor de tweede keer dit seizoen op de bank bij Wolfsburg, dat vorige week voor het eerst in vijf competitieduels weer eens had gewonnen. Het gemis van de Nederlandse clubtopscorer (zeven goals) was zaterdag zeker voor rust goed te merken, want de thuisploeg maakte aanvallend bepaald geen indruk. Dankzij een vroege goal van Matthias Zimmermann ging Düsseldorf zelfs met een 0-1 voorsprong de rust in.

Weghorst kwam halverwege alsnog binnen de lijnen en beleefde direct een paar spectaculaire momenten. Eerst zag hij hoe ploeggenoot Marin Pongracic twee minuten na de hervatting rood kreeg, maar wéér twee minuten later kopte Renato Steffen de 1-1 binnen. Daar bleef het vervolgens bij, een voorzichtige opsteker voor Werder-concurrent Düsseldorf.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 1
Paderborn
Paderborn

De hekkensluiter van de Bundesliga ging zaterdag op visite bij de nummer vijf, maar van dat verschil was binnen de lijnen maar weinig te merken. Na rust leek Schalke via de 1-0 van Ahmed Kutucu orde op zaken te stellen, maar Klaus Gjasula was een kwartier voor tijd de gevierde man bij Paderborn. Zoals gezegd: de promovendus staat nog altijd laatste, maar kruipt steeds verder richting Werder Bremen en Fortuna Düsseldorf.