Klaassen draagt bij aan bizarre statistiek in WK-geschiedenis

Pierluigi Collina kondigde aan dat er veel blessuretijd zou worden toegekend op het WK en aan die woorden blijkt niets gelogen. Op de tweede speeldag van het WK werd geschiedenis geschreven met late doelpunten.

Senegal
Senegal
0 - 2

Mehdi Taremi scoorde namens Iran na 120 minuten en 30 seconden tegen Engeland. Sinds Opta de data bijhoudt, vanaf het WK van 1966, werd niet zo laat in een wedstrijd gescoord, verlengingen buiten beschouwing gelaten.

Davy Klaassen kwam in de daaropvolgende wedstrijd na 98 minuten en 17 seconden tot scoren. Hij zorgde daarmee voor het één na laatste WK-doelpunt ooit in de reguliere speeltijd. Klaassen bepaalde voor Oranje de eindstand tegen Senegal.

Collina, scheidsrechtersbaas van de FIFA, zei vrijdag dat de verloren speeltijd nauwkeurig wordt bijgehouden. 'Het juichen na een doelpunt kost meestal één à anderhalve minuut. Als er drie doelpunten vallen, kun je vijf of zes minuten verliezen. We willen de blessuretijd accuraat berekenen.'

Bij het duel tussen Engeland en Iran (6-2) werd liefst 27 minuten aan blessuretijd toegekend: veertien minuten na de eerste helft en dertien na de tweede. Dat had te maken met blessures bij de Iraanse doelman Ali Beiranvand en de Engelse verdediger Harry Maguire, maar ook met het grote aantal doelpunten.