Kiwi's verpesten Curaçao-debuut jonge PSV-doelman

Het Curaçao van bondscoach Patrick Kluivert is zaterdag ten onder gegaan. In Bahrein was Nieuw-Zeeland te sterk in het oefenduel (2-1).

Het vriendschappelijke duel met Nieuw-Zeeland was het debuut van Tyrick Bodak. De negentienjarige doelman van PSV kreeg de voorkeur boven Zeus de la Paz, die woensdagavond met een pijnlijke blunder de nederlaag tegen Bahrein inluidde.

Bodak, die dit seizoen op de bank bleef bij Jong PSV, kon zijn doel niet lang schoon houden. In de achtste minuut kwam Nieuw-Zeeland op voorsprong dankzij een van richting veranderde vrije trap van Bill Tuiloma. Na ruim een half uur vergrootte Chris Wood de marge van de Kiwi's.

Rangelo Janga bracht in de 71ste minuut met een knal de spanning terug. Curaçao, dat begon met onder anderen Vurnon Anita, Jarchinio Antonia, Juninho en Leandro Bacuna, was echter niet bij machte de nederlaag te voorkomen. Nieuw-Zeeland-keeper Stefan Marinovic bleek een te grote sta-in-de-weg.