Hiddink (74) met pensioen: 'We gaan stoppen, totaal'

Reacties

Guus Hiddink (74) gaat met pensioen. Dat heeft de oud-trainer van onder meer PSV en het Nederlands elftal donderdagavond gezegd in de talkshow HLF8 op SBS 6.

Hiddink (74) met pensioen: 'We gaan stoppen, totaal'
© Pro Shots

Zoals bekend heeft Hiddink er in zijn carrière als voetbaltrainer een wereldreis van jewelste op zitten. Hij was trainer van clubs als PSV, Fenerbahçe, Valencia, Real Madrid, Real Betis, Chelsea en Anzhi Makhachkala. Ook was hij bondscoach van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland, Turkije en China Onder-21. Meest recentelijk was hij de eindverantwoordelijke bij Curaçao, waar hij het na een roerige periode overnam van de succesvolle Remko Bicentini, die daar bepaald niet over te spreken was.

Het ultieme doel van Hiddink was het bereiken van het WK met Curaçao, maar die missie mislukte. Onder leiding van interim-bondscoach Patrick Kluivert (die het stokje even overnam van de door corona getroffen Hiddink) speelde de ploeg met 0-0 gelijk tegen Panama, waardoor de droom uiteenspatte. Later kon er ook een streep door de Gold Cup, vanwege een corona-uitbraak.

Nu heeft Hiddink laten weten dat hij niet terugkeert bij Curaçao, en ook definitief met pensioen gaat. 'Ik ben de laatste tijd niet actief geweest vanwege Covid, toevallig heb ik gisteren met de president zitten evalueren en we zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is dat ik er even mee ga stoppen, omdat ze een nieuw traject in gaan.'

Op de vraag of het inderdaad 'even' is, zegt Hiddink daarna tegen presentator Johnny de Mol: 'We gaan stoppen. Totaal. Of ik een Advocaatje (net als Dick Advocaat tóch doorgaan, red.) ga doen? Nee, nee.'

Een paar maanden geleden schreven we op VI PRO nog dit artikel over het Curaçao van bondscoach Guus Hiddink:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.