Onvoorstelbare keepersfout leidt ruime nederlaag Curaçao in

Curaçao is woensdagavond hard onderuit gegaan in een oefenwedstrijd tegen Bahrein. Een onbegrijpelijke keepersfout van Zeus de la Paz betekende het begin van het einde (4-0).

Curaçao droomde ervan om met Guus Hiddink (en later interim-trainer Patrick Kluivert) voor de groep naar het WK van 2022 te kunnen gaan, maar die droom spatte uiteen. Vervolgens ging er door een corona-uitbraak binnen de selectie ook een streep door deelname aan het Gold Cup-toernooi. Woensdag kwam Curaçao voor het eerst sinds 16 juni weer eens in actie.

Het oefenduel met Bahrein werd geen succes. De eerste helft eindigde doelpuntloos, maar vroeg in de tweede helft nam het gastland de leiding, via een schot van afstand van Mohamed Marhoon. Dit doelpunt kon echter vooral op het conto van De la Paz geschreven worden: de in Nijmegen geboren keeper liet de duidelijk houdbare bal zomaar door zijn vingers glippen.

De blunder bij de 1-0 is hier te bekijken.

Curaçao ging in de achtervolging, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker op het bord te krijgen. In de slotfase liep Bahrein vervolgens uit naar een ruime zege. Bij de 2-0 werd de ploeg alweer een handje geholpen: deze keer kon een te korte terugspeelbal van Nathan Holder (speler van FC Groningen Onder-21) onderschept worden. Mahdi Al-Humaidan bracht de eindstand met twee doelpunten op 4-0.