Corona-uitbraak zet last minute streep door Gold Cup-deelname Curaçao

Reacties

Curaçao moet op het allerlaatste moment afhaken voor het toernooi om de Gold Cup. Door meerdere positieve coronatests is besloten dat het eiland niet meedoet aan de strijd in de Verenigde Staten. Het is een enorme streep door de rekening voor de ploeg van bondscoach Patrick Kluivert, die Guus Hiddink voorlopig nog vervangt.

Corona-uitbraak zet last minute streep door Gold Cup-deelname Curaçao
© Pro Shots

De Concacaf, de voetbalbond van Noord- en Centraal-Amerika, meldt in een statement op de website dat er een significant aantal positieve coronatests waren bij de ploeg van Curaçao. 'Alle personen zijn direct in isolatie gegaan. Hoewel verschillende andere spelers negatief testten, moeten sommigen volgens de regels ook in isolatie. Daardoor hebben de Concacaf en de voetbalbond van Curaçao in goed overleg besloten dat Curaçao niet zal deelnemen aan het toernooi.'

Het toernooi zou in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) beginnen voor Curaçao met een wedstrijd tegen El Salvador in Frisco, Texas. De plek van Curaçao wordt op het laatste moment ingenomen door Guatemala, dat in de kwalificatiereeks nog verloor van Guadeloupe.

Deze spelers waren opgeroepen door bondscoach Kluivert:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.