Kippenvel: Villarreal geeft aanvoerder staande ovatie na rentree na 1.128 dagen

Reacties

Het zijn prachtige beelden die Villarreal maandagavond deelde op Twitter. Bruno Soriano (foto, archiefbeeld) kreeg een staande ovatie in de kleedkamer na het 2-2 gelijkspel tegen Sevilla.

Kippenvel: Villarreal geeft aanvoerder staande ovatie na rentree na 1.128 dagen
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Al zijn medespelers namen ook even de tijd om te knuffelen met de 36-jarige middenvelder, die na 1.128 dagen zijn rentree vierde in de hoofdmacht van Villarreal. Bruno maakte in de 88ste minuut als invaller zijn opwachting en incasseerde in de derde minuut van de blessuretijd nog een gele kaart.

Op 21 mei 2017 was de routinier voor het laatst in actie gekomen. Bruno was de afgelopen jaren een vast lid van de ziekenboeg van Villarreal. In juli 2017 ging de tienvoudige international voor het eerst onder het mes. Er moesten enkele botsporen worden verwijderd, waardoor hij drie maanden uit de roulatie zou zijn. Het werden dus ruim drie jaar: de knieklachten leken een onwaardig einde van Bruno's loopbaan in te luiden.

De afgelopen maanden trainde Bruno echter weer pijnvrij, waardoor uiteindelijk niets een rentree in de wedstrijdselectie in de weg stond. Symbolisch was dat de routinier bij zijn invalbeurt meteen de band weer om de arm kreeg geschoven. 'Ik heb hier geen woorden voor', zei een emotionele Bruno na afloop in gesprek met Movistar. 'Ik heb al zo vaak geprobeerd om terug te keren en telkens wilde het niet lukken. Voor mij, voor de club en voor mijn familie is dit een onvergetelijke dag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bruno heeft heel vaak overwogen om de strijd op te geven. 'Ik heb heel moeilijke tijden beleefd. Geregeld dacht ik dat het 't beste was om de handdoek in de ring te gooien. Nu ben ik blij dat ik het team weer kan helpen, in welke rol dan ook.'

Villarreal is het ultieme comebackteam van La Liga. De medische geschiedenis van Santi Cazorla is al veel beschreven en in het doel staat Sergio Asenjo, die al vier zware knieblessures achter de rug heeft. Samen met de opgelapte Bruno strijden zij de komende weken om een Europees ticket.

Spelersprofiel

Bruno


Geboortedatum:
12 juni 1984
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Artana
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
73 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.