Kippenvel bij Tapia: 'Het zijn onrustige weken geweest voor me'

Reacties

Renato Tapia heeft een aantal bijzondere weken achter de rug. Trainer Jaap Stam verraste donderdagavond door de Peruaan op te stellen tegen Dinamo Tbilisi en bezorgde Tapia zo een flinke opsteker.

Kippenvel bij Tapia: 'Het zijn onrustige weken geweest voor me'

Na het spelen van de finale om de Copa América met Peru leek Tapia op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kon naar Lokomotiv Moskou, maar wilde liever bij Feyenoord blijven. Daarmee wekte hij de irritatie van technisch directeur Sjaak Troost, die Tapia graag wilde verkopen om zo wat budget te creëren om de selectie verder te versterken. Tapia's contract bij Feyenoord loopt immers nog maar één jaar door.

'Ik laat me niet in de maling nemen door Tapia', bromde Troost op de Open Dag op 21 juli. In de tussentijd sloot de Peruaan wel weer gewoon aan bij de groepstraining en donderdag besloot Stam de middenvelder 'gewoon' op te stellen. Dat bleek een goede zet: Feyenoord speelde een ijzersterke wedstrijd en Tapia vormde daarin een een belangrijke schakel op het middenveld.

'Het zijn onrustige weken geweest voor me. Ik moest wachten op mijn eerste trainingsweek en gisteren heb ik weer mijn eerste minuten gemaakt in een belangrijke wedstrijd. Ik voel het vertrouwen van het team en de trainer', vertelt Tapia bij FOX Sports. Opvallend was de steun van het Feyenoord-publiek voor de Peruaan, wiens dienstverband in Rotterdam tot nu toe niet erg gelukkig is.

'Hoe er in De Kuip op mij werd gereageerd, daar kreeg ik kippenvel van. Het is heel fijn hoe de supporters met mij omgaan. De sfeer was zoals altijd geweldig en het was een goede wedstrijd. Ik denk dat het nu beter met ons gaat. We staan compacter en begrijpen elkaar beter, dat zag je gisteren. We zijn op de goede weg en we zijn scherp. We gaan zien wat er in Heerenveen gebeurt.'

sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord
Ultieme revanche Tapia: 'Werkgever kan niet zeggen dat je moet wegwezen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.