Feyenoord komt met Tapia-statement terug op oorlogstaal Troost

Reacties

Renato Tapia is maandag weer aangesloten bij de training van Feyenoord. De club laat weten dat er een goed gesprek is geweest met de ongewenste middenvelder en dat voor de toekomst alle opties nog open liggen. Daarmee komt de club terug op eerdere (bijzonder pittige) uitspraken van technisch directeur Sjaak Troost.

Feyenoord komt met Tapia-statement terug op oorlogstaal Troost

Over de toekomst van de Peruviaanse middenvelder was de afgelopen tijd veel te doen. Nadat hij vorig seizoen in de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Willem II speelde, was hij deze zomer met Peru actief op het toernooi om de Copa América. Sindsdien genoot hij van zijn vakantie, ondertussen verkoos hij een langer verblijf in Rotterdam-Zuid boven een megacontract bij Lokomotiv Moskou: hij wilde graag voor zijn kans vechten.

Dat was een flinke tegenvaller voor technisch directeur Troost, die er geen geheim van maakte dat de rol van Tapia (die nog een contract voor één jaar heeft) bij Feyenoord in zijn ogen uitgespeeld is. Op de Open Dag sprak Troost vorig week nog bijzonder klare oorlogstaal. 'Ik laat me niet in de maling nemen door Tapia. Hij moet gewoon meewerken aan een transfer, anders gaan we kijken of er andere mogelijkheden zijn. We laten bij Feyenoord geen spelers transfervrij vertrekken, alleen zij die iets voor de club hebben betekend, zoals Karim El Ahmadi en Brad Jones.'

De kaarten lijken nu dus anders te liggen. In een statement op de clubwebsite maakt Feyenoord melding van het feit dat Tapia is teruggekeerd op de training, met de positieve noot dat hij afgelopen zomer met Peru 'uitstekend presteerde'. Ook melden de Rotterdammers: 'Club en speler hebben vorige week een goed gesprek gehad, met als uitkomst dat alle opties voor de toekomst nog open zijn.' Dat staat dus haaks op de uitspraken van Troost. 'Renato is volwaardig lid van onze selectie en wij kunnen elke speler gebruiken', zegt trainer Jaap Stam over de kwestie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.