Kind van de club geeft Sevilla dreun in titelstrijd

Sevilla is er niet in geslaagd te profiteren van het puntenverlies van Barcelona. De ploeg van Jorge Sampaoli ging met 3-1 onderuit op bezoek bij Espanyol.

Binnen twee minuten wist Sevilla dat het voor een loodzware opgave stond bij de tweede club van Barcelona. De wedstrijd was pas een minuut oud toen Nicolás Pareja in de fout ging ten opzichte van Pablo Piatti en een directe rode kaart ontving. Espanyol kreeg bovendien een strafschop, die feilloos werd benut door uitgerekend José Antonio Reyes (foto, met rugnummer 9).

De 33-jarige Spanjaard geldt als kind van Sevilla, waar hij werd opgeleid en in totaal negen jaar deel uitmaakte van het eerste elftal. Afgelopen zomer vertrok hij transfervrij naar Espanyol. De aanvaller kon niet voorkomen dat Sevilla in de twintigste minuut met tien man toch op gelijke hoogte kwam. Stevan Jovetic, die een sterke indruk maakte, schoot raak op aangeven van Samir Nasri.

Het bleek uitstel van executie. Nog voor rust maakte Marc Navarro, die pas voor de tweede keer dit seizoen in de basis stond, met een kopbal de 2-1. Uiteindelijk werd het zelfs 3-1 voor Espanyol. Gerard Moreno kopte in de 71ste minuut al vallend binnen en zorgde daarmee voor de beslissing.

Sevilla zakt door de nederlaag naar plek drie met 42 punten uit twintig wedstrijden. Net zoveel als nummer twee Barcelona, dat een beter doelsaldo heeft. Koploper Real Madrid heeft 43 punten, maar speelde pas achttien duels en kan bij winst op Real Sociedad zondagavond uitgroeien tot de grote winnaar van het weekend in La Liga. Espanyol stijgt naar plek negen.