Kim maakt tijdens officieus Bayern-debuut goede indruk op De Ligt

Reacties

Min-Jae Kim heeft zaterdag zijn eerste minuten in het shirt van Bayern München gespeeld. De Zuid-Koreaanse miljoenenwinst bleef eenvoudig overeind in het oefenduel met Kawasaki Frontale en ontving complimenten van collega-verdediger Matthijs de Ligt en trainer Thomas Tuchel.

Kim maakt tijdens officieus Bayern-debuut goede indruk op De Ligt
© Pro Shots
Kawasaki Frontale
Kawasaki Frontale
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Kim kwam eerder deze zomer voor vijftig miljoen euro over van Napoli en moet bij Bayern het nieuwe defensieve centrum gaan vormen met De Ligt. Zaterdag speelde het duo nog niet samen. Kim vormde in de eerste helft het hart van de verdediging met Benjamin Pavard, na rust namen De Ligt en Dayot Upamecano hun plek over.

Bayern maakte in aanvallend opzicht weinig indruk en scoorde alleen een keer via rechtsback Josip Stanisic. Achterin bleef Kim echter fier overeind in de 45 minuten die hij meedeed. Het Zuid-Koreaanse Monster won al zijn duels, onderschepte de meeste ballen en was met 70 balcontacten ook vaak betrokken bij de opbouw.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij speelde goed, niet alleen in defensief opzicht, maar ook naar voren toe. Ik ben heel tevreden, dit was zijn eerste wedstrijd voor ons. Hij traint heel hard en doet het goed', zei Tuchel na afloop via de clubkanalen over zijn aanwinst, die afgelopen seizoen een belangrijke kracht was bij Napoli op weg naar de eerste landstitel sinds 1990.

Nu moet hij Bayern samen met De Ligt aan prijzen helpen. De Oranje-international was onder de indruk van wat zijn nieuwe collega liet zien. 'Iedereen ziet welke kwaliteiten hij met zich meebrengt. Hij is erg snel en agressief en sterk in de duels. Natuurlijk is het even wennen als je een aantal weken niet hebt gespeeld, maar hij deed het goed.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.