Kersverse Nice-trainer Vieira sprak al met Balotelli

Reacties

Hoewel Patrick Vieira het lastig vond om afscheid te nemen van de City Group, is de Fransman blij met zijn eerste Europese avontuur als hoofdtrainer. De Fransman tekende maandag een driejarig contract bij OGC Nice en heeft al met Mario Balotelli gesproken.

Kersverse Nice-trainer Vieira sprak al met Balotelli

Vieira sloot in 2011 zijn spelersloopbaan af en werd vervolgens jeugdtrainer bij Manchester City. Begin 2016 trok de in Senegal geboren coach naar Amerika, waar hij New York City FC onder zijn hoede nam. Na tweeënhalf jaar keert Vieira dus terug naar Europa. 'Ik werd verleid door het project. Alles is hier aanwezig om succesvol te worden met de club, dus ik ben gelukkig', vertelt hij op de persconferentie na het bekendmaken van zijn aanstelling.

De Fransman volgt Lucien Favre op bij Nice. 'Ik kon geen nee zeggen. Het was moeilijk om New York en de City Group (het bedrijf achter Manchester City en satellietclubs als New York City, Melbourne City en Girona, red.) te verlaten. Ze begrijpen het wel en weten dat het zo gaat in de voetballerij. Ze kennen mijn ambities, maar het is niet makkelijk om tijdens een seizoen de club te verlaten.'

Vieira heeft even de tijd voordat hij de volledige spelersgroep weer op het trainingsveld heeft. De coach sprak al kort met Balotelli, de clubtopscorer die na dit seizoen transfervrij is. Over de toekomst had hij het nog niet met de Italiaan. 'Ik heb hem een prettige vakantie gewenst en hem verteld dat we elkaar op 2 juli zien. We moeten een boel dingen oppakken, alles op z'n tijd.'

Nice werd dit seizoen achtste in de Ligue 1, wat niet voldoende was voor Europees voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.