Kerstman Van Praag van alle markten thuis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kerstman Van Praag van alle markten thuis

• Ho ho ho, daar heb je Michael van Praag in zijn kerstmannenpak! Voor Van Praag kan Kerstmis niet vroeg genoeg beginnen. De KNVB-voorzitter heeft in ieder geval zijn speciale outfit al uit de kast getrokken. Hij is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor. Zou het enthousiasme te maken hebben met zijn herbenoeming als voorzitter van de KNVB?

• Vitesse-doelman Wouter Dronkers vertrekt komende zomer naar Harvard. Nee, dan gaat het niet om een transfer. De 23-jarige keeper gaat als geneeskundestudent naar de bekende universiteit in de Verenigde Staten om zijn medische droom te verwezenlijken. Dronkers wil ook aan de slag in de Major League Soccer, zo zegt hij op de Vitesse-site: 'Momenteel ben ik in gesprek met een aantal clubs die uitkomen in de MLS. Ik heb daar goede verwachtingen van en hoop daar te kunnen gaan voetballen.'

Christian Benteke heeft onthuld dat hij Liverpool verlaten heeft om te vermijden dat hij 'een loser zou worden'. De Belgisch international maakte in de zomer van 2015 voor 48 miljoen de overstap naar Anfield. Wat volgde was een jaar vol frustratie. 'Maar ik ben geen kind. Ik huilde niet en heb niet gezeurd, ook al wilde ik natuurlijk spelen. Het was gewoon frustrerend.' Afgelopen zomer verloste Crystal Palace de boomlange spits uit zijn lijden door hem voor dertig miljoen over te nemen van The Reds. Met vier goals in de laatste drie Premier League-duels is hij prima in vorm.

•Je kent het wel, je wil een bal wegkoppen, maar in plaats daarvan krijg je hem vol in je gezicht. Erger nog, op je neus. Stoke City-speler Jonathan Walters weet inmiddels ook hoe dat voelt.

'Een voetballer moet dus alles op het spel zetten om te kunnen presteren. Dat heb ik bij Memphis niet gezien.'
'Ja, het is een hoed. Wat doet een man met een hoed? Ik zet 'm op. Het is gewoon een hoed. Ik vind dat mooi.' Het waren ooit befaamde teksten van Memphis Depay, toen de spelers van het Nederlands elftal zich meldden in Noordwijk. René Meulensteen, voormalig assistent op Old Trafford, weet waarom Memphis sindsdien nog niet is doorgebroken bij Manchester United. 'Het ging bij hem de hele tijd over andere dingen: kleding, uitgaan, zijn rugnummer, foto's met beroemde mensen, dure auto's, noem maar op. Zo werkt het niet. Je zult het eerst elke week op het veld moeten laten zien en dan mag je op de foto gaan met een mooie, dure auto. Niet andersom.' (De Telegraaf)

• Onze zuiderburen van Sporza confronteerden Leo Beenhakker met het feit dat Zinedine Zidane afgelopen weekend het clubrecord van aantal opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag verbrak. Don Leo, tot afgelopen weekend recordhouder, was er niet erg van onder de indruk. 'Waar hebben we het over? Over een prestatie van meer dan 25 jaar geleden. Ik ben er zelf nooit mee bezig geweest. Pas een aantal weken geleden informeerde iemand mij over dat record.' Beenhakker had eind jaren tachtig 34 wedstrijden op rij niet verloren met De Koninklijke.

• Waarschijnlijk zegt de naam Murtaza Ahmadi je niks. Het Afghaanse jongetje knutselde zelf een Messi-shirt van Argentinië van een plastic tas. Zijn droom werd werkelijkheid met een ontmoeting met de Argentijnse superster van Barcelona. Blijkbaar heeft Murtaza anderen op ideeën gebracht. Of deze beste man ook in aanmerking komt voor een ontmoeting met Messi valt nog te bezien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.