Kepa kreeg dreun na dreun, maar wil zich terugknokken uit het Chelsea-wak

Reacties

Het is moeilijk voor te stellen dat Kepa Arrizabalaga ooit nog de vaste keeper van Chelsea wordt, maar dat is nog altijd wél het doel van de veelbesproken Spanjaard. Gevraagd naar zijn situatie in Londen toonde de nu 26-jarige goalie zich strijdbaar.

Kepa kreeg dreun na dreun, maar wil zich terugknokken uit het Chelsea-wak
© Pro Shots

Kepa kwam in de zomer van 2018 voor zo'n 80 miljoen euro over van Athletic Bilbao, maar zijn twee jaar op Stamford Bridge zijn vooralsnog bepaald geen succes. Om die reden ging Chelsea deze zomer fanatiek op zoek naar een nieuwe doelman, een zoektocht waarin ook Ajax-goalie Andre Onana werd genoemd. Uiteindelijk volgde het breekpunt voor Kepa tweeënhalve week geleden. Hij blunderde verschrikkelijk in de thuiswedstrijd tegen Liverpool, voor de zoveelste keer, een paar dagen later werd er met Édouard Mendy (Stade Rennes) een nieuwe keeper vastgelegd.

In de duels na zijn nieuwe flater kwam Kepa al niet meer in actie. In het League Cup-duel met Barnsley en de Premier League-wedstrijd tegen West Bromwich Albion stond stand-in Willy Caballero onder de lat, in de daaropvolgende duels (tegen Tottenham Hotspur voor de League Cup en tegen Crystal Palace voor de competitie) keepte nieuwkomer Mendy direct. En dat is een behoorlijk duidelijk signaal richting Kepa, die zijn plek nu definitief kwijt lijkt te zijn.

Vorige week deed Lampard nog een poging om zijn Spaanse goalie te beschermen, maar duidelijk is dat Kepa in zwaar weer verkeert. Zin om alles wat er over hem gezegd wordt te bespreken, heeft de keeper niet. 'Ik ga hier niet mijn mening geven over alles wat iedereen vindt en roept', zo sprak hij tijdens een persconferentie bij de nationale ploeg, waarvoor hij 'gewoon' werd opgeroepen.

Wat hij wél wilde zeggen, is dat hij niet van plan is zich gewonnen te geven. 'Ik ben een speler van Spanje en Chelsea, twee wereldploegen met twee geweldige trainers. Het enige dat ik kan doen is me - bij beide teams - focussen op de eerstvolgende wedstrijd en mijn medespelers helpen vanuit mijn positie. Welke positie dat dan ook is. Ik voel me goed en sterk. Natuurlijk, dit is geen ideale situatie. Het is ook geen situatie die ik had verwacht, eigenlijk. Maar soms maak je dit mee als voetballer. Ik werk hard, blijf kalm en weet zeker dat ik deze situatie kan omdraaien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.