Keizer verdedigt veelbesproken wissels: 'Af en toe even sleutelen'

Reacties

Marcel Keizer heeft geen spijt betuigd na zijn ongelukkige wissels in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Ook tijdens de verloren strafschoppenreeks had de Ajax-coach naar eigen zeggen nog volop geloof in een goede afloop.

Keizer verdedigt veelbesproken wissels: 'Af en toe even sleutelen'

Ajax verloor naarmate het einde dichterbij kwam de grip over de wedstrijd, met de gelijkmaker van Oussama Assaidi in de 91ste minuut als gevolg. Keizer bracht eerst in de zeventigste minuut Siem de Jong voor de zieke Frenkie de Jong en trachtte vervolgens de balans in de verdediging te herstellen door Luis Orejuela te laten invallen voor Justin Kluivert. Met die wissels was niets mis, volgens Keizer.

'In de verdediging moeten we af en toe even sleutelen, maar daar was niets aan de hand. Siem kwam er ongelukkig in, dat kan', verdedigde de Ajax-coach na afloop zijn wisselbeleid bij FOX Sports. 'Hij is ook een paar keer ingevallen met een goal, maar was nu ongelukkig. Nog steeds moet dat dan geen probleem zijn.'

Keizer had bij de strafschoppenserie niet het idee dat hij afhankelijk was van een loterij voor de bekerkansen van Ajax. Sterker, de trainer van de Amsterdammers had veel vertrouwen: 'Want we weten dat we een goede keeper en nemers hebben.' Dat André Onana zijn trukendoos opende om Twente-spelers af te leiden, was voor Keizer geen probleem. 'Hij probeert het maximale om te winnen, dat is prima.'

Na de vroege Europese uitschakeling zijn de kansen op succes voor Keizer in zijn eerste seizoen verder geslonken. De dreun in de beker is volgens hem niet te wijten aan gemakzucht of onderschatting: 'We hebben er alles aan gedaan om vandaag gewoon die wedstrijd te winnen. Daarom hebben we ook met de sterkste opstelling gespeeld. Nu moeten we gewoon weer vol aan de bak zondag.' Ajax speelt dan de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Willem II.

'De wissels van Marcel Keizer breken Ajax op tegen FC Twente'
Samenvatting FC Twente - Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.